BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,99
ALTIN 2.446,59
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de toplu istifa şoku

CHP Mardin'in Midyat ilçe teşkilatı, partilerinin çözüm sürecine destek vermediği gerekçesiyle istifa etti.

Abone ol

İNTERNET HABER - 2011 yılında parti teşkilatını kurduğunu kaydeden İlçe Başkanı Zeyni Mete, genel merkez ve Mardin İl Başkanlığı’ndan hiç kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ve CHP’nin çözüm sürecine olan yaklaşımından dolayı istifa ederek Barış ve Demokrasi Partisi'ne ( BDP) katılacaklarını belirtti.

14 yönetim kurulu ve 290 üye ile birlikte istifa ettiklerini belirten Mete “Yönetimdeki arkadaşlarla bayağı bir mücadele verdik. Ankara’daki genel merkezimiz, il teşkilatımız dahil olmak üzere hiçbir şekilde bizimle ilgilenmediler. Biz kendi çabalarımızla uğraşmaya çalıştık ama; ilçe teşkilatımızda yapılan son toplantıda bizi bayağı yordular. Hiç arayıp sormadıkları gibi çözüm sürecine destek vermediklerinden dolayı biz CHP yönetimi ve üyelerimizle birlikte istifa edip BDP’ye geçeceğiz” şeklinde konuştu. Mete 22 Eylül 2013 tarihinde BDP’ye katılacaklarını kaydetti. 

SÖGÜTLÜ BELDESİNDEKİLER AK PARTİ'YE GEÇMİŞTİ

Ayrıca geçtiğimiz günlerde de Midyat ilçesine bağlı Söğütlü Beldesi’nde de CHP belde teşkilatında bulunan 35 üye istifa ederek Ak Parti’ye geçeceklerini açıklamışlardı.