BIST 10.277
DOLAR 32,19
EURO 34,74
ALTIN 2.388,83
HABER /  DÜNYA

Tarkan’ın yargılanmasına devam edildi

Şarkıcı Tarkan Tevetoğlu’nun da aralarında bulunduğu 17 sanığın "uyuşturucu kullanmak ve uyuşturucu madde satın almak" suçundan yargılanma...

Abone ol

Şarkıcı Tarkan Tevetoğlu’nun da aralarında bulunduğu 17 sanığın "uyuşturucu kullanmak ve uyuşturucu madde satın almak" suçundan yargılanmasına devam edildi.
İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya aralarında Tarkan’ında bulunduğu 17 tutuksuz sanıktan sadece sanık Kubilay Keskin ve avukatlar katıldı. Mahkeme Başkanı sanık Selam Göknur Şener’in ceza ehliyetinin olup olmadığına ilişkin rapor alınması için Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderilen dosyanın dönmediğini ifade etti.
Duruşmada Murat Erdoğan’ın avukatı Rezzan Epözdemir söz alarak konu olan operasyon sona erdikten sonra 29 Mart 2010 tarihinde Tarkan Tevetoğlu’nun avukatına mail attığını belirterek, “Bu mailde kendisine isnat olunan suçlamadan kurtulmak amacıyla esrarı müvekkilimden temin ettiğini bildirdiğini ancak şimdi çok pişman olduğunu ve bu pişmanlığını dile getirmek istediğini bildirmiştir. Hatta Tarkan Tevetoğlu poliste kendisinden isim istendiğini olayın şoku ile müvekkilimin ismini gerçek dışı verdiğini bildirmiş. Bunu bir takım aracılarla müvekkilime söylemiştir. Biz Tarkan’ın şahsi mailinden müvekkilimin mailine böyle bir mail gönderilip gönderilmediğini araştırılmasını ilgili kurumlardan araştırılmasını talep ediyoruz" dedi.
Tarkan’ın avukatı Sinem Oskay Baş ise söz konusu maili inceledikten sonra beyanda bulunmak için süre talebinde bulundu. Mahkeme Adli Tıp Kurumu’na gönderilen dosyanın dönüşünün beklenmesine ve sanık Tarkan Tevetoğlu ve avukatına mail konusunda beyanda bulunmaları için süre verilemesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Davanın önceki celsesinde esasa ilişkin görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Tarkan hakkında tedavi ve denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasını talep etmişti.
(İHA)