BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,79
ALTIN 2.411,56
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın en büyük aşkı

Erdoğan üniversite öğrencileriyle iftar açtı. Çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan "Benim dileğim, başörtülü kızımızla başı açık kızımızın el ele dolaştığı bir üniversite, bir ülke.  Bunu çözmek, benim en büyük aşkım" dedi.

Yüksek öğrenim öğrencilerinin kaldığı Mehmet Akif Kız Öğrenci Yurdu’nda katıldığı iftarda çarpıcı açıklamalar yaptı.

EN BÜYÜK AŞK

Basına kapalı iftarda bir öğrencinin “Ne zaman türbanımızla üniversiteye girebileceğiz? Bu sorunu ne zaman çözeceksiniz?” sorusunu yanıtlayan Erdoğan’ın, “Benim dileğim, başörtülü kızımızla başı açık kızımızın el ele dolaştığı bir üniversite, bir ülke. Bunu çözmek, benim en büyük aşkım, çözmek için uğraşıyoruz” dediği öğrenildi. Bu sırada bazı öğrenciler, “En büyük aşkınız Emine Hanım değil mi?” esprisini yaptığı belirtildi.

OĞULLARIMIN SUÇU NEYDİ

Başbakan Erdoğan’ın, bir başka öğrencinin, “Katsayı yüzünden şimdi okuduğum bölümü zor tutturdum” demesi üzerine ise şunları söylediği kaydedildi: “Benim çocuklarımın hepsi de katsayı kurbanı. İki oğlum da Boğaziçi’ni katsayı yüzünden kaybetti, onların suçu neydi, bu bana hak mı? İmkanımız vardı da yurtdışında okuttuk. Bunu çözmek için uğraşıyoruz.”

MÜCADELE ŞEHİTSİZ OLMAZ

Şırnak’ta 12 vatandaşın öldürülmesinin hatırlatması üzerine de Erdoğan’ın şu yanıtı verdiği öğrenildi: “Bu seneki şehitlerimiz çok az. 94’lerde 2 bin civarındaydı. Mücadele sırasında şehit vermeden bu iş olmaz.”