BIST 10.682
DOLAR 32,18
EURO 35,02
ALTIN 2.438,65
HABER /  GÜNCEL

Serkan doktor kurbanı çıktı

Serkan'a kuduz aşısı yapılmıştı. O halde neden öldü? İnanılmaz bir ihmal çıktı.

Abone ol

Aşı yapıldığı halde kuduzdan ölen Serhat'a anti serum tedavisi uygulanmadığı ortaya çıktı. Başhekim Akgöz, "Serum tedavisi gerekliydi, suçlu cezasını çekecek" dedi..

Yüzünden ısırılan çocuğa hemen götürüldüğü Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nde kuduz virüsünün beyne gitmesini engellemek için antikor üremesini hızlandıracak anti serum tedavisi uygulanmadığı belirlendi.

SUÇLU CEZASINI ÇEKECEK

Serhat'ın ölümünde ihmal olduğunu kabul eden Başhekim Şenel Akgöz, "Çocuğa 4 kez kuduz aşısı yapıldı. Yüzünde 7 ayrı yerde derin ısırık vardı. Bu yaralara cerrahın anti serum yapması gerekiyordu. Maalesef bu anti serumu yapmamış. Soruşturma yapılıyor, bu olayda kim suçlu ise cezasını çekecek" diye konuştu.

HIZLI TEDAVİ İÇİN ANTİ SERUM

Çocuğun yüzünden ısırıldığı için aşı ile birlikte anti serum uygulanması gerektiğini söyleyen Alman Hastanesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Cengiz Uzun şunları anlattı: "Kuduz virüsü sinir yoluyla beyne ilerler. Bacaktan ısırma ile yüzden ısırma arasında fark vardır. Yüzden daha çabuk kuduz virüsü beyne ulaşır. Isırılmanın olduğu gün, 3. 7. 14 ve 28. gün, bazen 90. günde aşı yaptığımız oluyor. Çok şüpheli ve baş bölümüne yakın ısırılma vakalarında bu aşıyla birlikte anti serum vermek lazım."

(Güngör Karakuş-Deniz Derin-Ali Balcı/Sabah)