BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,19
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın böceklerini onlar buldu

Başbakan Erdoğan’ın ofisinde bulunan böcek adı verilen dinleme cihazlarıyla ilgili soruşturmanın detayları Vatan gazetesinin manşetine taşındı.

Abone ol

MİT, Başbakanlığı geçen Şubat’ta ‘Dinleniyorsunuz’ diye uyarmış, ilk böcek de Başbakanlık’tan çıkmış.

Bir televizyon programında ‘Beni de dinlediler’ diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları gündemi değiştirdi. 

Olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmayla ilgili önemli detaylar ortaya çıktı. İşte günlerdir konuşulan soruşturmanın detaylarını Vatan gazetesi okurlarına duyurdu. 

MİT UYARMIŞ

MİT edindiği bir istihbarat sonrası Başbakanlığı geçtiğimiz Şubat ayında “Dinleniyorsunuz” diye uyarmış. Bu uyarı sonrasında önce Erdoğan’ın Başbakanlık’taki makam odası aranmış. İlk böcek de burada çıkmış. Ardından Başbakan Erdoğan’ın evi ve evin altındaki ofisi didik didik aranmış. Ofiste de böcek bulunmuş.

YERLEŞTİREN BULUNAMADI

Yerleştirilen böceklerin tarama cihazıyla dahi bulunamayacak yöntemle konulduğu, ancak titiz bir çalışma sonucunda ortaya çıkarıldığı öğrenildi. Böceklerin çıkarılmasının ardından olayla ilgili MİT yetkilileri böceklerin ne kadar süre kayıt yaptığını, türlerini araştırdı. Olay daha sonra emniyet ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletildi. Durumla ilgili savcılık soruşturma başlattı. Ancak yapılan çalışmalara rağmen böceği kimin yerleştirdiği halen bulunamadı.