BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.407,89
HABER /  DÜNYA

Erdoğan'ın beklediği açıklama geldi

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu Başbakan Erdoğan'ın tepkisine hak verdi.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın KKTC'de açılan bir eylemde Türkiye'ye dönük ağır eleştirilerin yer aldığı pankartlara yönelik tepkisinden sonra KKTC'den beklenen açıklama geldi. 

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu açılan pankartlar ve atılan bazı sloganların, hak arama ve uygar davranış sınırlarını aştığına ve hakarete varan boyutlara ulaştığına dikkat çekti.

Eroğlu, bunlar karşısında Anavatan Türkiye yetkililerinin haklı bazı tepkiler içine girmesinin doğal karşılanması gerektiğini söyledi.

''Verilen tepkilerin bazılarının yanlış veya eksik bilgilendirmeden kaynaklandığının açık olduğunu'' da dile getiren Eroğlu, ''kullanılan bazı ifadelerin on yıllardır adada ulusal var oluş mücadelesi veren Kıbrıs Türk halkını üzdüğünü'' vurguladı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, bu olayların her ne kadar azınlık bir grup tarafından yapılıyor olsa da, Anavatan Türkiye'yi hedef alan eylem ve ifadelerin kabul edilemez olduğuna dikkati çekerek, ''Anavatan Türkiye ile ilişkilerin güçlü kalmasının; Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir uzlaşıya varmak açısından elzem olduğunu, aksi takdirde, karşı tarafın içteki sorunları masada bir zaaf olarak algılayıp bunu istismar etmeye ve bundan yararlanmaya kalkışacağı'' uyarısında bulundu.

HAK ARAMA BAŞKA NEZAKET SINIRLARINI AŞMAK BAŞKA

Her halükarda, gösterilen tepkilerin makul ölçüleri aşmaması ve Anavatan Türkiye ile olan ilişkilere zarar vermemesi gerektiğine özellikle vurgu yapan Eroğlu, açıklamasında şunları dile getirdi:

''Hak aramak başkadır, garantörümüz ve Anavatanımız Türkiye'ye karşı her türlü nezaket sınırını aşan ve gerçeklerle bağdaşmayan tavırlar sergilemek yine başkadır. Her ne kadar azınlık bir grup tarafından yapılıyor olsa da, Anavatan Türkiye'yi hedef alan eylem ve ifadeler kabul edilemez. Bu tür söylemler, gerek ilişkilerimize gerekse bugüne kadar savunduğumuz ulusal değerlere ve vermekte olduğumuz varoluş mücadelesine ters düşmekte, zarar vermektedir.''

HAKLI TEPKİLER İÇİNE GİRMELERİ DOĞAL

''Üzülerek ifade etmek isterim ki yapılan gösteriler esnasında yer alan bazı davranışlar, açılan pankartlar ve atılan bazı sloganlar, hak arama ve uygar davranış sınırlarını aşmış, hakarete varan boyutlara ulaşmıştır'' ifadelerine yer veren KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

''Bunlar karşısında Anavatan Türkiye yetkililerinin haklı bazı tepkiler içine girmesini doğal karşılamak lazımdır. Ancak, verilen tepkilerin bazılarının yanlış veya eksik bilgilendirmeden kaynaklandığı açıktır. Kullanılan bazı ifadeler ise, on yıllardır Ada'da ulusal varoluş mücadelesi veren halkımızı üzmüştür.