BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ı ters köşeye yatıran açıklama

Başbakan Erdoğan NATO'dan füze ile ilgili talepte bulunulmadığını açıklamıştı ancak Dışişleri Bakanı Davutoğlu, NATO'nun Türkiye'ye Patriot füzeleri vermeye hazırlandığını açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Brüksel’de açıklama yapan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye sınırına NATO’nun Patriot savunma sistemlerinin yerleştirilip yerleştirilmeyeceği konusunda açıklama yaptı.

Bakan, “İhtimal planlamaları çerçevesinde NATO’da her şey konuşulur. Patriot kelimesi sihirli bir kelime mi? Sonuçta bu bir hava savuma sistemi.” sözleriyle füze meselesinin gündemdeki seçeneklerden biri olduğu sinyalini verdi.


PATRİOT İDDİASIYLA İLGİLİ ABD'DEN AÇIKLAMA


Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu ters köşeye yatıran patriot iddialarıyla ilgili ABD'den de açıklama geldi. 

O açıklamada füze işinin gündemde olduğunu kanıtladı...

abdden-patriot-aciklamasi.jpg 

ERDOĞAN: HABERİM YOK

Endonezya 'da bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan konuyla ilgili olarak, "NATO'dan sınıra füze talebimiz olmadı, iddialar asılsız. Bu füzeyi alma konusunda karar verecek merci biziz. Benim böyle bir şeyden haberim yok. Bu dışişleri kim. Böyle bir şeyden haberimiz yok. Sağır duymaz uydurur. cinsinden Reuters böyle bir haber yapıyor. Bizim böyle bir talebimiz olmamıştır" dedi.

İDDİALAR NEYDİ?

Reuters'a konuşan üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise bugün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, Ankara'nın füzelerin konuşlandırılması için kısa süre içinde NATO'ya resmi teklif sunacağını belirtti.

Associated Press'in haberine göre, yine bir Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, sınıra Patriot füzesi yerleştirilmesi konusunun, Suriye'deki rejim güçlerinin muhalefet ve siviller üzerine gerçekleştirdiği saldırıları durdurmak için ele alınan senaryolardan biri olduğunu söyledi. Türk yetkili, söz konusu planının ABD'deki seçimler yüzünden askıya alındığını ancak Barack Obama'nın tekrar başkanlığa seçilmesinin ardından yeniden gündeme gelmesinin muhtemel olduğunu söyledi. İsminin açıklanmaması kaydıyla konuşan Türk yetkili, füzelerin sınıra yerleştirilmesi durumunda, bunun "NATO şemsiyesi" altında yapılacağını ifade etti.

AA: KONU GÜNDEME GELDİ

Yabancı ajanslarda çıkan haberler hakkında Anadolu Ajansı'na bilgi veren diplomatik kaynaklar ise Patriot füzeleri konusunun ülkenin güvenliği ve olasılık planlamaları çerçevesinde ele alındığını belirtti.

AA'ya konuşan diplomatik kaynak, "Türkiye'nin güvenliği ve NATO sınırlarının güvenliği bağlamında NATO çerçevesinde yapılmakta olan çalışmalar ve ihtimaliyet planlamalarında bu konu da gündeme gelmektedir" ifadesini kullandı.

RASMUSSEN DE DEĞİNMİŞTİ

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen hafta başında Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine, Türkiye-Suriye sınırına Patriot füze rampaları yerleştirilmesi konusunda Ankara'dan bir talep gelmesi halinde, ittifaka üye ülkelerin bunu değerlendirmek zorunda olduğunu söylemişti.