BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ı sabaha karşı binlerce kişi karşıladı

Başbakan Erdoğan Kuzey Afrika'dan dönüşünde büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Faiz lobisini hedef alan ve eylemlere son verilmesini isteyen Erdoğan'ın 'İstanbul burada, Çapulcular nerede', 'Yol ver gidelim, Taksim'i ezelim' sloganlarıyla kesildi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve ülkenin büyük bir bölümüne yayılan protestoların doruğunda gittiği Kuzey Afrika ziyaretini tamamlayarak İstanbul'a döndü. Erdoğan'ı havaalanında sabaha karşı binlerce kişi karşıladı.

Erdoğan konuşmasında "faiz lobisini" hedef aldı, eylemlere derhal son verilmesini istedi.

Başbakan'ın sık sık “İstanbul Burada Çapulcular Nerede” ve "Yol ver gidelim, Taksim'i ezelim" sloganlarıyla kesilen konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

"Bizim vandallıkla, vurup kırmayla, yakıp yıkmakla, kırıp dökmekle işimiz olmaz. Faiz lobisine rağmen buralara geldik. Bu faiz lobisi şu anda borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit edeceğini zannediyor. Bir bankanın genel müdürü çıkıp da bu vandalizmi organize edenlerin yanında olduğunu söylüyorsa bunlar karşısında bizi bulacaklardır."

"Artık dünya Türkiye'yi, Türk insanını konuşuyor. Böyle bir dönemde nereden çıktı bu işler? Demokratik gösteri hüviyetini kaybeden, artık vandallığa, artık tam anlamıyla hukuksuzluğa dönüşen bu eylemler derhal son bulmalıdır. Ne diyorlar? 'Polisi çekin' Ne olacak? Burası yol geçen hanı değil, bu ülke Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir."

Gezi Parkı'nda sayıları 15'i bulmayan ağaç için yapıldığı söylenen gösteriler, bugün arkasında 3 kayıp bıraktı. 2 gencimiz hayatını kaybetti, bir başkomiserimiz şehit oldu. Bu gençlerin ölümü ne kadar önemliyse, benim polisimin ölümü, şehadeti de en az onlar kadar önemlidir."

'Sizin elinizde tencere tava yok'

"Polis yeri gelmiş, aşırı güç kullanmış olabilir. Konuyla ilgili İçişleri Bakanım gereğini yapıyor. Takipçisidir. Fakat kimsenin bunlar üzerinden bize saldırmaya da hakkı yoktur. Çoğu polis, bine yakın vatandaşımız yaralandı. Şehirler yağmalandı, dükkanlar yağmalandı, esnafa zarar verildi. Bunlar Türk bayrağını yakacak kadar azgınlaştılar ve utanmadan, sıkılmadan Türk bayrağını gezdirenler bunlara ne yazık ki oyuncak oldu."

"Sizin elinizde tencere tava yok değil mi? İşte bu çok önemli. Siz sokaklarda tencere tavayla dolaşanlardan değil, bu gençlik, elinde bilgisayarıyla dolaşanlardan bir gençlik olacak."

"Hiç endişeniz olmasın, biz kardeşlerim, mehter takımını çok severiz ama mehter takımı gibi iki ileri bir geri gitmeyiz. "