BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,98
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanı öfkelendiren kitaplar

Başbakan Erdoğan çok sinirliydi. Onu böylesine öfkelendiren ise hakkında yazılan bir kitaptı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan Swiss Otel'de TÜSİAD üyelerine konuştu. İşadamlarına konuşan Erdoğan kendisine yapılan hakaretlere değindi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde dokunulmazlığının
bulunmadığını ve kendisiyle ilgili dosyaların hepsinin o dönemden olduğunu
belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Ne zaman ki partimi kurdum o zaman 51 tane daha dosya açıldı. Bunlar hep Türkiyede oldu. Niye? Yaklaşımlar ideolojik, ama halkım gerçek manada kimi nasıl sahipleneceğini iyi biliyor. Geldik, bir çok iftiralar atacaklar, kitaplar yazacaklar. Gazete köşelerinden saldıracaklar, vuracaklar, eşime, çocuklarıma... Benimle ilgili kitaplar yazılıyor, Yahudi deniyor Rum deniyor. Kimisi Musa'nın çocuğu diyor. Arkadaşım Abdullah Bey için Musa'nın gülü deniyor. Bütün bunları yapıyorlar. Neden? Bunu hangi edebe, hangi adaba, hangi kaleme sığdırabilirsiniz?

SINIRLARI ZORLAYAN TİPLER BİZE ÇAMUR ATAMAZ

Ben bu ülkenin evladıyım, bu ülkenin çocuğuyum ve Türkiye Cumhuriyeti
vatandaşlarının verdiği 14 milyon oyla biz bu ülkede iktidarız. Beni kimse kalkıp da olduğumdan farklı bir şekilde gösteremez. Buna hakkı yoktur. Milletvekili olma yeterliliğine sahip bir vatan evladına herhangi bir
etik açıdan sınırları zorlayan, sınırları aşan tipler bizi gölgeleyemez, bize
çamur atamaz. Kimse güneşi balçıkla sıvamaya kalkmasın. Bunlar tutmaz. Halkım bunlara 22 Temmuz'da en güzel cevabı verecektir. Biz sabırlıyız, bugüne kadar sabırla geldik yine sabırla hizmet kervanımızı yolunda götüreceğiz."