BIST 10.628
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.430,69
HABER /  GÜNCEL

Okuldaki dini programa ceza

Genelkurmay bildirisinde yer alan Denizli'deki dini programa ceza kesildi. Vali yardımcısı da suçlu bulundu.

Abone ol

Genelkurmay Bildirisi'nde yer alan, Denizli'deki Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle ilgili soruşturma sonuçlandı. Vali yardımcısına yazılı uyarı cezası verildi, sorumlu görülen görevliler hakkında çeşitli idari cezalar uygulandı.

Herhangi bir görevi bulunmadığı halde, kutlama programına katılarak kişisel görüşlerini açıkladığı belirtilen Vali Yardımcısı Mustafa Güney'e "yazılı uyarı" cezası verildi.

İl Müftüsü Mehmet Köse ise "denetim görevini ihmal ederek, ortaya program dışı uygulamaların çıkmasına sebebiyet verdiği" gerekçesiyle, "uyarma" cezası aldı.

"Dini irşat" programını, kaymakamlığın onayını almadan Nikfer beldesindeki Atatürk İlköğretim Okulu'nda düzenleyen, Tavas İlçe Müftüsü Duran Turgut'a da 1 yıl "kademe ilerlemesinin durdurulması" cezası verildi.

Okul müdürü Ali Rıza Onbaşıoğlu, okulun kullanımı için gerekli resmi prosedürü uygalamadığı gerekçesiyle görevinden alınarak, başka bir okula atandı. Kutlama programında ilahi okutan imam Hasan Koç'a da kınama cezası verildi.

27 Nisan tarihli Genelkurmay açıklamasında laiklik karşıtı uygulamalar sıralanırken, "Denizli'nin Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesinde dört cami bulunmasına rağmen, Atatürk İlköğretim Okulu’nda kadınlara yönelik vaaz ve dini söyleşi yapıldığı yolunda haberler de kaygıyla izlenmiştir" ifadeleri de yer almıştı.

Okulda izinsiz dini kitap dağıtmaya da ceza

Denizli'de, "Dinin Direği Namaz" adlı kitabın dağıtıldığı Yeşilköy İbrahim Cengiz Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nun Müdür Yardımcısı Mehmet Yıldız'ın görev yeri değiştirildi.

Denizli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, "Dinin Direği Namaz" isimli kitabın dağıtılmasıyla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan idari soruşturma kapsamında, Yıldız'ın merkeze bağlı Akkale beldesindeki Ahmet Gökşin İlköğretim Okulu’na müdür yardımcısı olarak atandığı belirtildi.