BIST 9.998
DOLAR 32,39
EURO 34,91
ALTIN 2.399,88
HABER /  GÜNCEL

Dışişlerine makyaj yapılıyor

Dışişleri Bakanlığı yeniden yapılandırılıyor. Emekli Büyükelçi Loğoğlu raporunu hazırladı...

Abone ol

Dışişleri Bakanlığının yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmalar, Emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu'nun hazırladığı rapor ışığında şekillendirilen faaliyet ve izleme çizelgesinin merkez ve dış teşkilata gönderilmesiyle ivme kazandı.

Dışişleri Bakanlığına 35 yıl hizmet veren, halen Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezinin (ASAM) başkanlığını yürüten Loğoğlu, Dışişleri personelinin karşı karşıya kaldığı en önemli sorunun eğitim olduğunu söyledi.

"YOKUŞA SÜRMÜŞÜZ"

"Diğer kurumların tersine biz bu işi yokuşa sürmüşüz" diyen Loğoğlu, geçmişte kendilerini geliştirmek, yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen personelin "neredeyse önüne geçildiğini" ifade etti.

"Biz master ve doktora yapmış insanları alıyoruz, mesleğin içine hapsediyoruz, meslek içinde kendilerini daha da geliştirmeleri için imkan tanımıyoruz" diyen Loğoğlu, bu sorunun ortadan kaldırılması için çalışmalar başlatıldığını kaydetti.

Loğoğlu, Bakanlıkta farklı diller bilen personelin bulunmadığına da işaret ederek, bu konuda adımlar atılmaya başladığını bildirdi. "Ne reform yaparsan yap, kadın-erkek eşitliğini gözetmek zorundasın? diyen Loğoğlu, bunun sayısal olarak ve verilecek görevler açısından her zaman dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

MAAŞLAR YETERSİZ

Loğoğlu, "Personelin maaşları tabii ki Bakanlığın en önemli sorunu değil, ama merkez maaşının artırılması personelin huzuru, güvenliği ve kendine güveni
bakımından önemli bir katkı yapar" dedi.

"Personelin yurt dışında aldığı maaşın ev kirasına ve varsa çocuklarının eğitimine ancak yettiğini" belirten Loğoğlu, Türk Dışişleri personelinin dışarıda aldığı maaş düzeyinin Birleşmiş Milletler ya da diğer uluslararası kuruluşların hazırladıkları listelerde en alt sıralarda yer aldığından emin olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığındaki mesai saatlerinin diğer bakanlık ve resmi kurumların mesai saatlerinden farklı olduğunu belirten Loğoğlu, "Türk Dışişleri Bakanlığının ışıkları maalesef hiç sönmez, çünkü çalışmalar devam eder" dedi.