BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.431,96
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanı küplere bindiren söylenti

Kürt açılımından rahatsız ANAP ve DYP kökenli 8 AK Partili milletvekilinin Demokrat Parti'ye geçeceği konuşuluyor.

Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA-
AK Parti'de Demokratik Açılımdan rahatsız 8 milletvekilinin Demokrat Parti'ye geçeceği konuşuluyor.

Sözcü gazetesinin haberine göre ANAP ve DYP kökenli 8 milletvekili demokratik açılım sürecinden rahatsız olduğu için istifa ederek Demokrat Parti'ye geçecek.

İddiaya göre Demokrat Parti'ye geçecek milletvekillerinin isimleri şunlar:

Bayburt Milletvekili Ülkü Güney
Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya
Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam
Ardahan Milletvekili Saffet Kaya
İstanbul Milletvekili Murat Başeskioğlu
Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan
Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem
Ankara Miletvekili Zekai Özcan

Önümüzdeki günlerde Demokratik açılım süreciyle ilgili yasaları Meclis'e taşımaya hazırlanan Başbakan Erdoğan ise çok sert. İddialara göre muhalif milletvekillerinden rahatsız olan Erdoğan önümüzdeki günlerde kapalı bir toplantıda adı geçen milletvekillerini uyaracak. Başbakan'ın, "Eğer zaman kaybedersek ülkemiz de partimiz de zarar görür. Sürece katkı verin ya da baltalamayın. Bu trenden inen olursa bir daha binemez. Herkes buna göre yolunu seçsin" diye uyaracağı konuşuluyor.

ÖZCAN'DAN 'İSTİFA YOK' AÇIKLAMASI

İstifa söylentilerine geçtiğimiz hafta Açılıma yönelik eleştirileri ile dikkat çeken Zekai Özcan tepki gösterdi. "Böyle bir şey yok. Aklımın ucundan geçmez. Uydurma iddialar" diye tepki gösteren Özcan'ın İNTERNETHABER'e değerlendirmesi şöyle oldu:   
"O gün yaptığım açıklama içeriden dışarıdan yapılan bazı açıklamaların bu işi sabote ettiğ iyönünde. İstifa anlamı taşımıyor. Uyarı yaptım. Demokratik ortamda her milletvekili görüşlerini bildirir. Partimin aleyhine de bir şey konuşmadım. Parti içinde daha özen ve dikkatli olunmasını istedim. Bütün amacım ülke içinde ayrı ulus yaratmak isteyen tavırlara dikkat edilmesi."

KAYA: ORTALIĞI KARIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

İstifa edecek milletvekilleri arasında adı geçen Ardahan Milletvekili Saffet Kaya da iddialara sert çıktı. "ANAP ve DYP'de siyaset yapmış biri olarak söylüyorum. AK Parti Türkiye için büyük şanstır" diyen Kaya şunları söyledi:  
"
Kesinlikle böyle bir şey yok. Demokratik açılımı destekliyorum ve sonuna kadar yanındayım. Partim bir devlet projesi olarak bu süreci yürütüyor. Bu yangının sönmesi gerek. Ama böyle söylentilerle birileri ortalığı karıştırmaya çalışıyor."