BIST 10.843
DOLAR 32,20
EURO 34,99
ALTIN 2.437,52
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanı krize sokan sözler!

Meclis"teki grup konuşması sırasında öyle bir diyalog yaşandı ki, Erdoğan"ın konsantresi bozuldu ve gülmekten kendine gelemedi.

Abone ol

Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meclis’teki grup konuşması sırasında öyle bir diyalog yaşandı ki, Erdoğan’ın konsantresi bozuldu ve gülmekten kendine gelemedi.

Ak Parti grubunda bir de ilk yaşandı ve grubu ilk kez kadın vekil yönetti. AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı’nın yönettiği toplantıda, vekillerin yanı sıra misafir localarında da partililerin yoğun bir katılımı vardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı seçilen Mevlüt Çavuşoğlu’nu tebrik ederek başladı.

Sonrasında JCR’nin not artırımına değinen Erdoğan, Tekel işçileri yapılanları açıkladı ve bir ay süre verdi. Söz muhalefete geldi. Muhalefetin Ak Parti’nin icraatları karşısındaki tutumunu sert bir şekilde eleştiren Erdoğan’ın konuşmasında söz sırası sıra son günlerde gündemi meşgul eden darbe söylemleri ve hukuka intikal etmiş davalara geldi.

Haber7.com'un haberine göre Erdoğan konuşmasında ''Bize yönelik hiç bir hukuk dışı girişim karşısında boynumuzu bükmedik. Ne dedik; 'Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Biz yetkimizi milletten alıyoruz, millete karşı sorumluyuz. Milletin başını öne eğdirecek hiç bir girişimde AK Parti'yi bulamazsınız, bulamayacaksınız” dedikten sonra söz muhalefetin eleştirilerine geldi.

Erdoğan, muhalefetin operasyonların zamanlaması ile ilgili eleştirilere de cevap verdi. Erdoğan son günlerde gündemi meşgul eden ‘gaz verme’ olayına da değindi.

Erdoğan ‘Bakıyorsunuz, bir grup veya kesim çıkıyor, senaryonun ortaya çıkışı ile ilgili zamanlamayı eleştiriyor. Bir kesim çıkıyor, 'Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratıyorsunuz' diyor. Bir başkası çıkıyor, senaryonun oluşumundan gündeme gelişine kadar her aşamada AK Parti'yi itham ediyor. Bir başkası çıkıyor, 'niye üzerine gitmiyorsunuz?' diyerek bize gaz vermeye çalışıyor. Bir kısmı da çıkıyor, Hükümete tepeden tırnağa bindiriyor” dedikten sonra ‘bu bütün kurumlar’ diye başlayan sözünü sürdüreceği sırada misafir locasındaki partilinin ''Onların işi gücü bize çamur atmak, Fenerbahçe de AK Parti de şampiyon olacak'' diye bağırması üzerine konuşmasını kesti, dikkati dağıldı, gülmekten kendini alamadı.

Konuşmasına ‘Ama aynı kesimler sorunu görmekten’ dediğini anda yeniden gülen Erdoğan’ın davranışı alkışlarla karşılandı. Erdoğan bir bardak su içip biraz bekledikten sonra konuşmasına devam etti.

Erdoğan'ın güldüğü sırada Ak Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın da gülmesi dikkatli gözlerden kaçmadı. Bahçekapılı da en az Erdoğan kadar tepki gösterdi.