BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ı dinleyenler yakalandı FLAŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ofisini dinleyen iki kişinin Romanya'da yakalandığını açıkladı.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlık ofisinde bulunan böceklerle ilgili olarak iki kişinin yakalandığını açıkladı. Bu kişilerin Türkiye'ye iadesini istediklerini söyleyen Erdoğan, en kısa sürede iadesini beklediklerini açıkladı.

Firarilerin böceği yerleştiren ekipte yer alan İlker Usta ve Serhat Zavar olduğu öğrenildi.

Erdoğan, Başbakanlık ofisindeki bulunan böceklerle ilgili ilk kez konuştu. Ofisini dinleyenlerden iki tanesinin Romanya'da yakalandığını açıklayan Erdoğan, izlerinin sürüldüğünü ve bu kişilerin önce Hırvatistan'a oradan Macaristan'a son olarak da Romanya'ya kaçtıklarını söyledi.

O İKİ İSİM BELLİ OLDU- TIKLA

İki kişinin Romanya'da yakalandığını ve iki ülke arasındaki görüşmelerin devam ettiğini de söyleyen Erdoğan, bu kişilerin Türkiye'ye iadesini istediklerini anlattı. Erdoğan, "Temenni ederim ki en kısa zamanda iade edilirler" diye konuştu.

"REZİLLİĞİNİZ ORTAYA ÇIKTI"

Paralel yapının kendisini dinlediğini söyleyen Erdoğan, "Dinlediniz, yaptınız, ettiniz. Bu sizin rezilliğinizdir, bunların hepsi çıktı meydana. Çıkıyor, daha da çıkacak" açıklamasını yaptı.

İŞTE YAKALANAN İSİMLER

Erdoğan’ın duyurduğu iki isime Yeni Şafak gazetesi ulaştı. Yakalanan firarilerin dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ile suç tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru İlker Usta olduğu öğrenildi. Zavar ve Usta hakkında kaçak oldukları gerekçesiyle 4 gün önce tutuklama kararı verilmişti. 73 sayfalık böcek iddianamesinde da bu iki ismin aldığı kritik role vurgu yapılmıştı. Zavar ve Usta’nın da aralarında olduğu ekibin Resmi Konut’a, 25 Kasım 2011’de ise Keçiören’deki ikametgaha arama-tarama faaliyeti adı altında gerçekleştirdiği çalışmalar esnasında dinleme cihazı yerleştirildiği belirtilmişti. Ayrıca yakalanan Sedat Zavar’ın, böcek olayından birkaç ay önce arka arkaya üç kez ABD'ye gidip geldiği belirlenmişti.