BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Erdoğan ve Ali Babacan'la ilgili şok iddia!

Hürriyet Gazetesi yazarı Erdal Sağlam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ali Babacan'ı artık yok saydığını yazdı.

Abone ol

Erdoğan ve Babacan arasında başından beri Merkez Bankası konusunda görüş ayrılığı olduğunu söyleyen Erdal Sağlam, bu ayrılığın artık çok daha belirginleştiğini vurguladı.

Sağlam'a göre; Merkez Tayyip Erdoğan Başbakanlığı döneminde bu ayrılığı daha dolaylı ve yumuşak biçimde, daha doğrusu Babacan'ı fazla yıpratmayacak biçimde dile getirirdi. Buna karşılık Babacan da, "Aslında Başbakanımız şunu demek istedi" der, ortalığı yumuşatacak sözler eder, durumu idare ederdi. Piyasalar da Erdoğan'ın söylediklerine rağmen Babacan'ın dediği olduğu için, temel hatalar yapılmadığı için, bu tartışmayı uzaktan seyredip, fazlaca dert etmezdi."

Babacan'ın ekonomiye ilişkin tüm planlarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağırlığını koymasıyla, suya düştüğünü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Babacan'ın ekonomide sağladığı başarıyı kendi başarısı gördüğünü iddia eden Erdal Sağlam, Babacan'ın artık hedefte olduğunu söyledi. 

Sağlam'ın iddiaları şöyle:

Babacan'ın şimdiye kadarki ekonomik başarıda en önemli payı olan aktör olduğunu kabul etmiyor.
O nedenle danışman kadrosu kanalıyla Babacan ve ekibini yıpratma çabaları, bu kararlarla birlikte artık doğrudan Babacan'ın hedef alınması anlamını taşıyor.

Bu durum birkaç unsuru daha ortaya koydu; bunların en vahimi de Başbakan Davutoğlu'nun söz verip, Babacan ve ekibinin arkasında duramadığı gerçeği.
İkincisi 7 Haziran seçimlerinden sonra Erdoğan'ın belirleyeceği anlaşılan yeni Hükümette Babacan'ın olmayıp, Erdoğan anlayışında birinin göreve geleceği…

İşte tablo bu kadar kritik hale geldiği için bir süredir; devlette doğru işlerin yapılabilmesi için biat kültürüne boyun eğmeyecek, kişilikli, işine, mesleğine saygılı kişilerin yer alması ve gerektiğinde istifa haklarını kullanmaları gerektiğini söylüyorum. Bu Başbakan, Bakan için de geçerli bürokratlar için de...