BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,74
ALTIN 2.379,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili vekilden Kılıçdaroğlu'na sert tepki

AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “ben bunların önünde yürüyeceğim” ifadesine tepki gösterdi.

Abone ol

İç Güvenlik paketinin malum ihtiyaçlardan kaynaklandığını, hukukun reel hayattan gayrı olmadığını, son dönemde özellikle Kobani eylemlerinde yaşananların, bir günde 50 kişinin ölmesinin bu düzenlemeleri zorunlu kıldığını belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan düzenlemenin hiçbir maddesinin AB normlarına aykırı olmadığını belirtti.

TRT Haber'e konuşan Bülent Turan; "Bu düzenleme vatandaşımızın can ve mal güvenliğini ve özgürlüklerden taviz vermeden kamu düzeninin tesisini sağlamaya yöneliktir. Eylem yapma hakkı ne kadar önemliyse bu eylemlerde oluşacak muhtemel zararın önüne geçmek de devletin görevidir. Avrupa'da gösteriler yapılıyor ama kimsenin burnu kanamıyor, Türkiye'de bir günde 50 kişi ölüyor." diye konuştu.

Gençlerin önünde yürüyeceğim diyen Kılıçdaroğlu'na, "poşu da takacak mısın, molotof da atacak mısın?"

Ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "ben bunların önünde yürüyeceğim" ifadesine tepki gösteren Turan, Kılıçdaroğlu önlerinde yürüyecekmiş. tasarıda yürümeye engel yok, soruyorum, poşu da takacak mısın? Molotof da atacak mısın sapan diyorlar, boyu bir buçuk metre, adeta mancınık. yasaklanan bunlar. Yoksa hukuk içerisinde her gösteri ve yürüyüşe saygılıyız.

Polise verilen yetkilerin sınırsız olduğu eleştirilerine Bülent Turan'ın cevabı şöyle oldu, "Polise verilen yetki olaylara anlık müdahale etme yetkisidir. suçüstü halinde, sınırlı, derhal yargıya sunulmak üzere ve özel komisyonlarca denetlenen süreli yetkilerdir" diyen Turan, "Polis devleti iddialarına en iyi cevap bizim 13 yıllık iktidarımızda insan hakları ve demokratik devlet için attığımız adımlardır." dedi.