BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Yılmaz Özdil ve Ali Ünal'a sert eleştiriler

Başbakan Erdoğan, Ankara'da AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil ile Zaman gazetesi yazarı Ali Ünal'a yönelik eleştirileri sürüyor.

Daha önce "Sürüngen, sürüngendir" diye yüklendiği Özdil'e Erdoğan, bugün ise "Lüks kafelerde otururlar, deniz gören yalılarında boğaza nazır villalarında otururlar. Ellerinde akıllı telefonlarıyla ahkam keserler, yalan söylerler" diye yüklendi.

Soma'daki facia sonrası AK Parti'ye oy verdikleri için başlarına bu facia geldi diye yazan Ali Ünal için ise Erdoğan'ın sözleri çok ağır oldu:

"Bunlar ne akılsız, ne densiz adamlar ya…"

Başbakan Erdoğan, Ankara'da AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Soma faciasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, neler yapılması gerektiğini çok geniş çaplı şekilde son Bakanlar Kurulu’nda masaya yatırdıklarını söyledi. Kademe kamede gerekli değişikliklerin yapılacağını söyleyen Erdoğan, facianın sebeplerinin, sorumlularının; idari tedbirlerin ve adli soruşturmaların takipçisi olacaklarını söyledi.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

"Aynı kazaların minimize edilmesi için her kademede çalışmalar başlatıldı" diyen Erdoğan, "Hiç kaza olmaz diye bir anlayışın yanlış olduğunu da söylemek zorundayım. Sadece maden ocakları değil hayat risklerle doludur. Kazaları minimize etmek idealdir ama sıfırlamak dünyanın hiçbir yerinde mümkün değildir” şeklinde konuştu.

"Maden ocakları riski en yüksek olan işletmelerdir. Buralarda en ileri teknolojiyi hayat geçirmek için takipler farklı olacak" diyen Erdoğan, TBMM’de bütün grupların desteğiyle araştırma komisyonunun kurulduğunu ve ilgili bakanlıkların da çalışmalar yaptığını söyledi."

140 KARAKTERLE DÜNYAYI..."

"Somali’yi bırak Soma’ya bak diyenler oldu. Bizim oralardaki facialara el uzatmamızdan rahatsızlık duyanlar çıktı. Artık hem kendi afetlerine hem de Bosna’ya Sırbistasn’a elini uzatan bir Türkiye var” diyen Erdoğan şunları söyledi:

BOĞAZA NAZIR DEMLENİR

"Bu nasıl ufuksuzluk, vicdansızlıktır. Bu nasıl bir anlayıştır. Bunlar Soma’nın yerini harita gösteremezler, orayı bilmezler. Somali onlara ne kadar uzaksa Soma da o kadar uzaktır... Lüks kafelerde, Boğaz’a nazır evlerinde demlenirler, provokasyon yaparlar. Twitter’da gündem listesine girmiyorsa hiçbir mesele bunlar için gündem olamaz. 140 karakterle dünyayı kurtaran adam gibi davranmaya başlarlar..."

ONLARA MÜSTAHASTIR DİYEN...

“Onlara müstahaktır" diyen köşe yazarlarının insanlıktan nasibi olabilir mi?

Bunlar da ne insanlık ne vicdan var. Onu gazetesinin köşesinde yazdıranda da vicdan yok ki.  Başka bir yazarda güya bayan. Ne şehittir, ne gazi ardından Niyazi diyor… Güya kadın…
Hani kadın hakları dernekleri, başka bir şey olsa ayağa kalkıyorsunuz. Neden ayağa kalkıp bunların yüzüne tükürmüyorsunuz? 301 şehidimize bu hakareti edenler, 77 milyonun yüzüne tükürmesi gereken insanlarıdır.

DAVA AÇMASI LAZIM

301 kardeşimizin ailelerinin bunlara dava açması lazım. 50 kadar dava açan var ama hepsinin açması lazım. Yine bir bayan Soma’ya yardım etmeyin diyor, bunların evi var diyor. Sen kimsin ya sen kimsin?

Sen de zaten vicdan yok. Üflüyorsun, üfleniyorsun, üfürüyorsun kurulu tezgahında.
Bunların en ücret aldığını nasıl bir hayat sürdüğünü biliyor musunuz?

BUNLAR NE AKILSIZ NE DENSİZ...

Ak Parti’ye oy verdiler, başlarını musibet geldi diyor bir terbiyesiz. Allah’ın iradesini kendinde görecek kadar aşağılık birisi. Sen bunu nasıl söylersin. Yaşanan her musibet bir siyasi irade sebebi öyle mi? Sormak lazım acaba siz önceki musibetlerde oylarınızı kime.
Bunlar ne akılsız, ne densiz adamlar ya… Ellerinde kalem gidiyorlar.
Ama zihniyet bu, anlayış bu. Bütün mesele ‘kılavuzu karga olanın’ meselesi. Kargaya da hakaret etmeyelim.

"EN İLERİ TEKNOLOJİ ALINACAK"

"Benim bakanlarım, o madencilerle birlikte kömür ocaklarına inen, orada yemek yiyen bir ekibin üyeleridir. Ama atıp tutunların, bu ocaklara girip çıktıkları yok. Onlar varsın demlensinler ve yalan yanlış bilgilerle AK Parti iktidarını yıpratma çabasında olsunlar. Bazı milletvekilleri de oturma eylemleri yapıyor. Sizin hayatınız oturmakla, bizim hayatımız çaşılmakla geçti" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

OCAKLAR 2-3 KAPALI KALACAK

"Talimat verdim. Dünyada en ileri teknoloji hangi ülkede kullanılıyorsa oralara gidilecek ve gerekirse incelemer sonunda o teknoloji ülkemize transfer edilecek. Sayın Merkel ile dün yaptığımız görüşmede, Putin ile facia sonrası yaptığımız görüşmede ve Obama’nın Cumhurbaşkanımızla yaptığı görüşmede, bu liderler de her türlü teknolojik destek için hazır olduklarını belirttiler. Hızlı bir şekilde bu adımlar atılacak ve 2-3 ay ocakları kapalı tutacağız.

Dün 10 kadar madenciyle görüşmemizde, o kardeşlerimiz ‘biz ne zaman işimize döneceğiz?’ dediler. Dışarıda öyle bir hava var ki; o farklı madenciler de durum farklı. Bunu iyi görmek, incelemek lazım. Tabi ki işlerine dönecekler ama biz önlemleri aldıktan sonra..."