BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Vali Mutlu, görevinden alındı mı ?

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "İstanbul’da bize nasip olan süre içerisinde görev yapmaya devam edeceğiz. Yeni kararname hayırlı olsun...

Abone ol

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "İstanbul’da bize nasip olan süre içerisinde görev yapmaya devam edeceğiz. Yeni kararname hayırlı olsun” dedi.
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Üsküdar’da Aziz Mahmud Hüdayi Camii’nin açılışına katıldı. Açılış ardından basın mensuplarının Okmeydanı’nda yaşanan olaylara ilişkin sorularını yanıtlayan Mutlu, “Dün Uğur Kurt isimli vatandaşımızın vefatıyla maalesef sonuçlanan bir acı süreç yaşadık. Allah rahmet eylesin. Tören yapıldıktan sonra memleketi Sivas’a cenaze gönderilecek. Ailesine başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Bu kaybımızdan sonra dün akşam emniyet güçlerimize yapılan el yapımı parça tesirli bombalı saldırı ile yaralanan vatandaşlarımızdan birisi hayatını kaybetti. Kimliği henüz belli değil. Böylece acı kaybımız iki oldu. İki vatandaşımızı bu saldırılarda kaybettik. Emniyet mensuplarımız da bu bombalı saldırıda 8 polis memurumuz yaralandı” dedi.
Okmeydanı’nda yüzü maskeli ve silahlı grupların insanları provoke etmeye çalıştığını belirten Vali Mutlu, “Bu olaylarla ilgili Okmeydanı’nda sizlerin de takip ettiği yüzü maskeli eli zaman zaman silahlı bir takım grupların ajitasyonlarla toplumu tahrik ettiği ve çatışma ortamını büyüterek şehrimizin güvenlik ve huzurunu ciddi şekilde bozmaya yönelik emelleri içinde olduğunu görüyoruz. Huzurlu bir şekilde Okmeydanı’ndaki Uğur Kurt’a ait yapılacak törenin tamamlanmasını temenni ediyorum. Ancak bu bölgede eli silahlı yüzü maskeli grupların bu toplantıları katılacak olan vatandaşlarımızı tahrik etmeye yönelik çalışmalar içinde olduklarını görüyoruz. Gerek emniyet kuvvetlerimize yapılan saldırılar, gerekse vatandaşımızın ölümüne sebebiyet veren saldırılar üzüntü vericidir. Bunların faillerini her halükarda bulacağı ve adliyeye teslim edeceğiz. Bu noktadan sonra yüreği yaralı milletimizin gönlüne başka acıların düşmemesidir. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Savcının olay yerine inceleme için geç gittiği yönündeki iddiaları da yanıtlayan Vali Mutlu, “Bu konu ile ilgili bilgim yok. Ne yapılması gerekiyorsa adli makamlar yapmıştır. Otopsi işlemleri hızla yapıldı. Merhumun vücudundaki kurşun çıkartıldı. Balistik incelemeler yapılacak. En kısa sürede sonuçlandırılacak. Gecikme olduğu konusundan bilgim yok” şeklinde konuştu.
Vali Hüseyin Avni Mutlu, sosyal medyada yeni valiler kararnamesi ile İstanbul’dan alındığı yönünde haberler yayıldığının hatırlatılması üzerine, “Kararnameyi gördünüz. İstanbul’da bize nasip olan süre içerisinde görev yapmaya devam edeceğiz. Yeni kararname hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
(İHA)