BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Numan Kurtulmuş'tan Okmeydanı sözü

AK Parti'li Numan Kurtulmuş, Okmeydanı'nda iki kişinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Okmeydanı'nda hayatını kaybeden yurttaşımızla ilgili, kimin silahından çıktıysa, burada yanlışlık varsa, asla üstünün örtülmeyeceği, hakikatin ortaya çıkartılacağından milletimiz emin olsun" dedi.

Hendek ilçesindeki Bayraktepe Tesisleri'nde bulunan müzeyi gezen Kurtulmuş, şehitliği ziyaretinin ardından, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Okmeydanı'ndaki olaylarla ilgili soru üzerine Kurtulmuş, son günlerde artan sokak olaylarının geçmişte de yaşandığını, kimseye yarar sağlamadığını söyledi.

 Her şeyi vesile ederek sokaklarda sert üslupla eylem gerçekleştirmenin çözüm olamayacağını vurgulayan Kurtulmuş, 12 Eylül öncesi ve 27 Mayıs sonrasındakilerin benzerinin bugün yaşatılmaya çalışıldığını anlattı.

Geçmiş yıllarda sokak olaylarındaki ölümlerin tekrarlanmaması için dikkatli davranılması gerektiğini aktaran Kurtulmuş, "Sokak olaylarıyla halk birbirine kışkırtılmaya çalışılıyor. Özellikle gençlerimizi uyarıyoruz. Aman dikkat edin. Geçmiş dönemlerde yaşadığımız yanlışları, Türkiye'nin düştüğü yanlışlara birilerinin kışkırtmalarıyla gençlerimiz düşmesin" diye konuştu.

Eylemlerde polislerin de ağır yaralandığını anımsatan Kurtulmuş, yaşanan acı olayların Türkiye'nin eski günlerine götürülmek istenmesinin sonucu olduğunu savundu.

Kurtulmuş, herkesin sağduyulu davranması gerektiğine dikkati çekerek, "Okmeydanı olaylarında maalesef bir yurttaşımız cenaze beklerken orada öldü. İşte polislerimiz ağır yaralı vaziyette. Bu, hak mıdır? Böyle bir şey olabilir mi? Kim bu halkımızı kışkırtıyorsa, milletimizin bu oyuna gelmemesi lazım. Okmeydanı'nda hayatını kaybeden yurttaşımızla ilgili, kimin silahından çıktıysa, burada yanlışlık varsa, asla üstünün örtülmeyeceği, hakikatin ortaya çıkartılacağından milletimiz emin olsun" şeklinde konuştu.

"Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Türkiye demokrasisini 30 yıl ileriye götürecektir"

 Kurtulmuş, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ülke siyasetinde yeni dönem başlayacağını dile getirerek, muhalefet partilerinin ortak aday çıkarma girişiminden sonuç alamayacaklarını kaydetti.

Ana muhalefet partisinin "istemezük" anlayışıyla siyaset yaptığını savunan Kurtulmuş, "Muhalefet partileri, adaylarının cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletin oyunu alamayacağını bildikleri için 'bari hep bir araya gelelim, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde koalisyon yapalım' diyor ama buradan sonuç çıkmaz. Çıksaydı 30 Mart'ta çıkardı. 30 Mart'ta akla gelebilecek en üst düzeyde ittifaklar oluşmasına rağmen sonuç alınamadı. Sandıkta milletin iradesi ortaya çıktı" ifadesini kullandı.

Halkın oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanına sahip olmanın ülke demokrasisini 30 yıl ileri götüreceğini aktaran Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'de çok önemli, devrim niteliğinde adım atılıyor. Şimdiye kadar Türkiye'de hiç cumhurbaşkanlığı seçimi konuşulur muydu? Hangi gazeteci cumhurbaşkanının kim olabileceğini sorabilme cesaretine sahipti ya da böyle bir imkanı vardı halkın? Cumhurbaşkanının kim olacağına halk karar veremezdi. Kapalı kapılar ardında etkin, siyaseti dizayn eden çevreler kararını verir, parlamento, "indir, kaldır elini", oylamayı yapar ve cumhurbaşkanlarımız seçilirdi. Allah'a çok şükür, 2014'ün 10 Ağustos'unda inşallah Türkiye, yeni döneme giriyor. Halkın oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanına sahip olmak, Türkiye demokrasisini 30 yıl ileriye götürecektir."