BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan yeni dolar çağrısı yüklenelim!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ikinci dolar çağrısı. Erdoğan geçen hafta 'Dolarları bozdurun' çağrısından sonra bugün de 'Yeteli değil, bence buna milletim daha da yüklenmeli' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Cuma Namazı çıkışı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'a sorular soruların başında dolar kurundaki yükseliş ve dün Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni ekonomi tedbir paketi vardı.

Erdoğan, dövizden TL'ye dönülmesiyle ilgili "Geçen cumadan bugüne dövizde TL’ye geçişe yönelik atılan adımda da halkımın tercihini takdirle karşılıyorum. Ama yeterli mi değil bence buna milletim daha da yüklenmeli diye düşünüyorum" dedi

Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

"Bu 9 aylık süreci özel sektörümüzün çok iyi değerlendireceğini düşünüyorum Geçen cumadan bugüne dövizde TL’ye geçişe yönelik atılan adımda da halkımın tercihini takdirle karşılıyorum. Ama yeterli mi değil bence buna milletim daha da yüklenmeli diye düşünüyorum. Sayın Başbakanımız da devletin kamuya yönelik alımlarda ihalelerde fevkalade bir durum olmaması halinde TL ile adımın atılacak olmasını söylemesi de bizi rahatlatacaktır. Bir diğer önemli adım da sayın Putin’le konuşmuştu bunu yerli para ile aramızda ticaret yapalım."

FAİZ AÇIKLAMASI

Erdoğan faiz oranlarıyla ilgili ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Faiz lobisine benim halkım, milletim artık prim vermemeli çünkü faiz lobisi bir şeyin yarışı içinde... Kendi öz kaynaklarıyla değil, halkının parası üzerinden, halkının mevduatını kendisi ranta dönüştürüyor ve onunla da daha sonra övünüyor. Ne yazık ki rahat para kazanmanın yolları üzerinde duruluyor, onun için de faiz noktasında şu anda ben inanıyorum ki bundan sonraki süreçte hükümetimiz, Merkez Bankası çok daha hassas davranacağı gibi devlet bankalarının, kamu bankalarının da bu noktada ön alması lazım, örnek olması lazım."

YENİ ANAYASA TEKLİFİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Meclis'e gelmesi beklenen anayasa paketiyle ilgili de şunları söyledi:

"Şu anda sayın başkanlar, kendi aralarında da mutabık kaldılar. Bundan sonraki süreç komisyon ve genel kurul sürecidir. Oradan zannediyorum 20 madde kadar bir paket, incelemeler, görüşmeler yapıldıktan sonra bize de gelecektir. Biz de bu konudaki değerlendirmemizi geciktirmeden yapıp ve bu işin nihai noktası 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' deyip, bunu götürmektir."