BIST 10.167
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.400,33
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan TÜSİAD'a gizli darbe

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, G-20 toplantısında Türkiye'yi TÜSİAD'ın değil TOBB'un temsil edeceğini yazdı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı dönemide arasının açık olduğu TÜSİAD'la geçen hafta uzun bir aranın ardından ilk kez bir araya gelmişti.

Erdoğan, TÜSİAD YİK toplantısında iş dünyasına yönelik sert eleştirilerilerde bulunsa da özellikle TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'in ılımlı açıklamaları sonrası 'kutuplaşma zamanı değil birlik zamanı' mesajı vermişti. 

Erdoğan'ın mesajı ve iş dünyasının olumlu tepkileri TÜSİAD-Erdoğan krizinin bittiği yönünde yorumlanmıştı. Ancak Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ün bugünkü köşesine taşıdığı bir iddiaya göre durum farklı.

"Erdoğan'ın TÜSİAD'a yaptığı gizli darbe TÜSIAD'cılann Cumhurbaşkanı Erdoğan'la çektirdiği aile fotoğrafına bakarken aklımda şu soru vardı: "Acaba o soruyu sordular mı...?" diye söze başlayan Özkök, 'Erdoğan'ın TÜSİAD'a gizli darbe' yaptığını ileri sürdü. TÜSİAD'ın ise 'sindiğini' yazdı.



"...
G-20 toplantısından önce bir de bu ülkelerin ekonomi çevrelerinin temsilcileri bir araya geliyor. Bugüne kadar o platformda Türkiye'yi hep TÜSİAD temsil etmişti.

Ancak kulağıma bir şey geldi.
Bu defa Erdoğan'ın talimatı ile TÜSİAD çıkarılıp yerine Odalar Birliği konmuş. Yani G-20 de sadece başkanlık değil aynı zamanda bir de TÜSİAD darbesi yapılmış.
TÜSIAD'cıların o gün (TÜSİAD YİK toplantısının olduğu gün) bu soruyu Erdoğan'a sormalarını beklerdim ama atılan oklardan o kadar sinmişlerdi ki, kimsenin soracak hali kalmamıştı."