BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.438,97
HABER /  DÜNYA

YPG'den son dakika IŞİD açıklaması

YPG, gece yaşanan çatışmalarda IŞİD'in Kobani'ye ilerleyişini durdurduklarını açıkladı.

Abone ol

YPG, gece yaşanan çatışmalarda Irak Şam İslam Devleti'nin Kobani'ye ilerleyişini durdurduklarını açıkladı.

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, örgütün Kobani'ye ilerleyişini püskürten YPG birlikleri, Kobani'nin batı bölgesindeki Girê Dolê alanında ilerlemeye çalışan IŞİD'i durdurdu.

YPG'nin örgütü vurduğu eylemde en az 4 militan öldürüldü. Pusunun ardında saldırıya geçen YPG birliklerinin, Girê Dolê alanını IŞİD'in elinden aldığı bildirildi. Girê Dolê'yle eşzamanlı olarak Siftik köyünde de ilerlemek isteyen örgüte YPG güçleri karşılık verdi. Örgütün buradaki ilerleyişi kırıldı.

Yine dün gece Kobani'nin güneyinde YPG birlikleri, IŞİD'e yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde 15 militan öldürülürken 5 militan cenazesinin silahlarıyla birlikte YPG güçlerinin eline geçtiği öğrenildi. IŞİD, Kobani'nin güneyinden de kaçmak zorunda kaldı.

Doğu cephesinde ise, saldırı düzenlemek isteyen örgüt, YPG birliklerinin sert direnişiyle karşılaştı. Şiddetli çatışmalardan sonra çeteler geri çekilmek zorunda kaldı.

8 KİLOMETRE YAKLAŞMIŞTI

Dün IŞİD'in Kobani’ye 8 kilometre kadar yaklaştığı belirtilmişti.

IŞİD, Kobani'ye almaya yönelik saldırılarında çevredeki birçok yerleşim yerini ele geçirmiş, bu nedenle son 1 hafta içinde Türkiye’ye bölgeden 150 binin üzerinde sığınmacı giriş yapmıştı.

PETROL RAFİNELERİ VURULDU

Amerikan ordusu, bu günkü ilk saldırılarda Suriye'de IŞİD'in kontrolündeki 12 petrol rafinerisinin hedef alındığını duyurdu.

CENTCOM, 13 hava saldırısında, El Mayadin, Elbu Kemal, Haseke ile Deyr Ez Zor’da IŞİD’in kontrolünde bulunan 12 petrol rafinerisinin hedef alındığını açıkladı.

Hedef alınan küçük ölçekli rafinerilerin IŞİD’in eylemlerine yakıt katkısı sunduğu ve gelecekte operasyonlarını sürdürmesi için de ekonomik kazanç sağladığı kaydedildi.

Her biri günde 300-500 varil petrol üreten bu rafinerilerin IŞİD’e günlük 2 milyon dolar kaynak temin ettiği bildirildi.

Operasyondaki kayba ilişkin ABD'den bir açıklama gelmezken, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, gece düzenlenen saldırıda 14 IŞİD üyesi ile 5 sivilin öldüğünü öne sürdü.