BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.311,51
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Türkmenistan'da kritik İran görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin birinci yardımcısı İshak Cihangiri ile görüştü.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan'da kaldığı otelde İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile bir araya geldi.

Görüşme İran ile Suriye konusunda yaşanan gerilimin ardından ilk temas olarak dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaldığı otelde İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ile bir araya geldi. Görüşme İran ile olan gerilimin ardından ilk temas olarak dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan ve Cihangiri görüşmesi 20 dakika sürdü.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İshak Cihangiri Türkmenistan'da görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İshak Cihangiri

KONSERE KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Tarafsızlık Konferansı'nın ardından her ülkeden birer sanatçının yer aldığı konsere katıldı. Türkiye'den sanatçı Sevcan Orhan'ın sahne aldığı konserde Orhan "Türkmen Gelini" adlı türküyü söyledi. Orhan'ın bu jesti dinleyiciler tarafından yoğun alkış aldı.

Erdoğan sonrasında ise, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'la bir araya geldi. Oğuzhan Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 20 dakika sürdü.

Erdoğan, özel uçak "TUR" ile TSİ 18.40'ta Türkmenistan'dan ayrıldı , Aşkabat Havalimanı'ndan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Esenmurat Arazgeldiyev, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu ile diğer yetkililer tarafından uğurlandı.

Heyette yer alan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da aynı uçakla İstanbul'a gitti.