BIST 9.693
DOLAR 32,42
EURO 34,60
ALTIN 2.497,35
HABER /  DÜNYA

Rusya'dan Irak'a Musul mesajı

IRAK Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi'yle telefon görüşmesi yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'Türkiye'nin Musul asker göndermesi yasadışı' değerlendirmesinde bulundu.

Abone ol

RUSYA Dışişleri Bakanı Lavrov, Iraklı mevkidaşı Caferi’yi arayarak bu ülkedeki Türk askeri varlığı hakkında konuştu ve Bağdat’ın iddialarını desteklediklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Iraklı mevkidaşı İbrahim Caferi’yi telefonla aradığı belirtildi. Açıklamada Türkiye’nin Musul’da bulunan ve yasa dışı olduğu iddia edilen askeri varlığı hakkında konuşuldu. 

Bakanlık, Lavrov’un Caferi’ye “Rus tarafı, Irak’ın egemenliği ve toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde desteklemektedir”  dediğini belirtti.

Irak, Musul yakınlarında yaklaşık 1,5 yıldır var olan ve IŞİD’e karşı savaşmak isteyenlere eğitim veren Türk eğitim kampına daha önce bir itirazda bulunmamıştı. Son askeri sevkiyatın ardından ise Türkiye’yi hem NATO’ya hem de BM’ye şikâyet ederek işgalci konumuna düşürmeye çalışıyor.

Rusya ise, Türkiye hava sahasını ihlâl eden uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesinin ardından Türkiye’ye birçok alanda ekonomik yaptırımlar uygulamaya başladı. Rusya, bu olayın ardından başta Irak olmak üzere birçok konuda da Türkiye’nin karşısında konumlanıyor.

Başta NATO olmak üzere batı ülkelerinde tamamında hem hava ihlâli konusu hem de Musul’a askeri sevkiyât hususunda Rusya’nın tezleri kabul görmüyor.