BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Suriye'ye yeni operasyon sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum sürecine girilse de Suriye'nin ihmal edilemeyeceğini söyledi. DEAŞ'a yönelik operasyonlar hakkında bilgi veren Erdoğan, yeni bir operasyonun sinyalini verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEAŞ'a yönelik operasyonlarda kimsenin beklemediği yerlere girildiğini söyledi. Fırat Kalkanı Harekatı'nın sona erdiğini; ancak bölgede yeni bir operasyon yapılabileceğini belirten Erdoğan, ABD'nin YPG politikasını eleştirdi. 

Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7 - Ülke TV ortak canlı yayınında konuştu. Fırat Kalkanı Harekatı'nın sonrası yeni bir operasyon yapılabileceğini söyleyen Erdoğan, "Bir yerde harekat yapılıyorsa, bu harekatın yol izini izledikten sonra görürsünüz" diye konuştu. Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bir yerde harekat yapılıyorsa, bu harekatın yol izini izlendikten sonra görürsünüz. Biz Cerablus'a girdik, ama kimse Rai'yi beklemiyordu. Biz bir anda Rai'ye girdik. Yine kimsenin beklemediği şekilde Dabık'a da girdik.

Ondan sonra hedef El Bab'tı. Ki onlar için önemli bir merkez. Hakikaten uğraştırdı da bizi. Ama ÖSO'yla birlikte El Bab'ı da hallettik.

Bakıyoruz ki Münbiç'te bazıları bayrak dalgalandırma gayreti içinde. Sayın Obama malesef orada PYD'yi koruma gayreti içerisinde oldu. Onlara silah yardımı yaptı. Çok ciddi bir yardım yaptı. Elimizde belgeler var.

Aynı tuzağa yeniden düşmek istemiyoruz. Eğer insani yardım adı altında bir şeyler yapacaksanız gelin beraber yapalım. Rusya da bayrak dalgalandırmak istiyor, gelin beraber yapalım. Ama Münbiç'in sahibi Araplardır.

Seçim de olsa biz Suriye'yi bir kenara koyamayız."

Erdoğan'dan Putin'e Esar uyarısı