BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'ye diyet ödediğini ifade eden Erdoğan, CHP liderinin koltuğa FETÖ'nün kasetiyle geldiğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün 15 Temmuz darbesiyle ilgili sözlerini "terbiyesizlik" olarak niteledi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun darbeye karşı durmak yerine kaçmayı tercih ettiğini söyledi.

Erdoğan, Kanal 7- Ülke TV canlı yayınında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kontrollü darbe" sözlerini değerlendirdi. CHP liderinin 15 Temmuz gecesi Yeşilköy'de olduğunu daha sonra da bir belediye başkanının evine geçtiğini söyleyen Erdoğan, "Çağırsaydı gelirdim" sözlerine ise "Ben cumhurun başı olarak haydi meydana demiştim. Teker teker mi çağırmam gerekiyor" sözleriyle cevap verdi. Erdoğan canlı yayında şunları söyledi:

"Şu hale bak ya. Böyle laubali bir yaklaşım olabilir mi? (kontrollü darbe iddiaları üzerine) Eğer orada kalsaydı o gece kendisi, tankları gördüğünde kaçmayıp halkın arasına karışsaydı bunu söyleyebilirdi. Kendisi kontrollü koltukta oturduğu için bir şey söyleyemez. FETÖ'nün şu anda ortaya koyduğu bir şekilde o koltuğa oturdu. 

"BU TERBİYESİZLİKTİR"

Bir ifade daha kullanıyor daha çirkin. Diyor ki bu darbenin arkasında bir çok şeyin ortaya çıkmaması için Cumhurbaşkanı ve Başbakan özel gayret sarfediyor. Bu terbiyesizliktir. Terbiyesiz! Lafa bak ya! Şehitlere saygısızlığı yapıyor sonra da kontrollü darbe diyor. Elinde bilgi, belge varsa istediğin yargı mekanizmasına bunu ver. Ver ki onu takip etsin."

Erdoğan'dan Suriye'ye yeni operasyon sinyali

Erdoğan'dan Putin'e Esed uyarısı