BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,27
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Putin'e Esed uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki saldırıyla ilgili Putin ile görüştüğünü söyledi. Erdoğan, "Saldırının arkasında Esed var mı yok mu bunu Sayın Putin anlayamıyorsa bu bizim için de üzücüdür" diye konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki kimyasal saldırıyla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü, Rusya'nın Suriye konusunda artık kararını vermesi gerektiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haber 7'de gündeme ilişkin soruları cevapladı. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından bazı satır başları:

"Bir terör örgütünü, biz bir başka terör örgütüyle halledelim. Bu olmaz.

Sayın Putin ile görüştüm ama hala bu işin arkasında Esar var mı yok mu bunu anlayamıyorsa bu bizim için de üzücüdür.

Biz teklifimizi Obama'ya da yapmıştık, size de yapıyorum dedim. Gelin koalisyon güçleriyle birlikte hareket edelim ve DEAŞ'ı yok edelim. Henüz cevap gelmedi, ileteceğini söyledi.

"TEHDİT EDİLEN BENİM ÜLKEM"

Senpetersburg'ta yapılan toplantıda bu konunun üzerinde durduk. Buradaki konuşmamda Suriye'deki meselesi konuştuk; ancak hiçbirinin bu ülkeye sınırı yok. Tehdit altındaki ülke biziz. Sürekli kimyasal silahlardan bahsederseniz bana göre arasında herhangi bir fark yok. 

"TRUMP'IN SÖZLERİ LAFTA KALMASIN"

Ülkedeki ölüm sayısı belki de bir milyona ulaştı. Bunların çoğunluğu kimyasal silahlar değil konvansiyonel silahlarla yapıldı. Trump'ın en son açıklamasındaki Suriye'deki kimyasal silahlarla ilgili benim sorumluluğum var dedi. Teşekkür ederim ama lafta kalmasın. Hakikaten bir icraat ortaya konulursa biz de Türkiye olarak üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. 

"DOST KİM DÜŞMAN KİM BİLELİM"

Sayın Putin ile görüştüm ama hala bu işin arkasında Esar var mı yok mu bunu anlayamıyorsa bu bizim için de üzücüdür. Dost kimdir, düşman kimdir bölgedeki virüs kimdir artık öğrenelim. Ona göre de adımımızı atalım."

ABD'den Esad yönetimini titretecek açıklama