BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan son dakika Kobani açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halep ile ilgili hassasiyetinin de Kobane'deki hassasiyetten daha fazla olduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin Halep ile ilgili hassasiyetinin de Kobane'deki hassasiyetten daha fazla olduğunu söyledi.

"NİÇİN KOBANİ DİYORDUK, ŞİMDİ NİÇİN HALEP..."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de rejim saldırılarının artmasından ötürü Türkiye'yi bekleyen yeni bir göç dalgasına hazırlıklı olup olmanığına yönelik soruya ise, "Şu anda 36’ncı paralel üstünde belli hazırlıkları sürdürüyoruz. Bir şeyi ifade etmem lazım. Niçin Kobani diyorduk. Şimdi niçin Halep. Az önce Mescid-i Aksa ile ilgili sorulan soru bu konuda manidar. Dikkatler hep bir tarafa yöneliyor, tam o anda Mescid-i Aksa olayı patlak veriyor. Burada bir planlama var. Bir stratejik yaklaşım var. Bunun neticesindeki bu gelişmeler üzerinde hassasiyetle durulması gereken gelişmelerdir.

"HALEP, BİR TARİH, EKONOMİ, MEDENİYET MERKEZİ..."

Halep ile ilgili hassasiyetimiz bölgede daha önce söylediğimiz gibi Kobani’deki hassasiyetten daha fazladır, bunu da söylemem lazım. Halep, bir tarih, ekonomi, medeniyet merkezidir. Bu denli önemli bir merkezin zaten bombardıman edilmek suretiyle bütün o önemli eserler yıkılmış vaziyetteyken, şehir adeta bir tehditle karşı karşıya. Burada DAEŞ terör örgütünün yanında rejimin de bu tür girişimleri var."