BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.406,89
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’dan serbest ticaret müjdesi

Başbakan Erdoğan, ABD ile AB arasındaki serbest ticaret anlaşmasına Türkiye’nin de dahil edilmesi konusunda ABD Başkanı Barack Obama ile gör...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, ABD ile AB arasındaki serbest ticaret anlaşmasına Türkiye’nin de dahil edilmesi konusunda ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmelerinin "olumlu" geçtiğini söyledi.
Başbakan Erdoğan, SETA Vakfı’nın düzenlediği konferansta yaptığı konuşmanın ardından basının sorularını cevapladı. Erdoğan, "Amerika-Avrupa Birliği arasındaki serbest ticaret anlaşmasına yönelik atılan adım, tabi bu hemen, şu anda olabilecek bir adım değil iki sene de mi olur, üç senede mi olur, beş senede mi olur bu önümüzdeki geniş bir süreç. Ancak AB noktasında Türkiye, Gümrük Birliği’nin bir üyesidir. Dolayısıyla Türkiyesiz bir süreç olamaz, olmamalı. Bu süreci değerlendirirken, AB üyesi ülkeler de, ABD de bu şekilde değerlendirmeli. Ama biz dün akşam yaptığımız görüşmede olsun, gündüz yaptığımız görüşmede olsun, Sayın Başkan’la bu konuda olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Ekonomi bakanlarımız karşılıklı olarak süreci takip edecekler. Temennim odur ki burada başarılı bir netice alırız" dedi.

"Umarız Urumçi’de yeni bir süreç başlar"
Başbakan Erdoğan, Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerinin durumuna ilişkin bir soru üzerine ise, "Urumçi konusunda olumlu gelişmeler var. Yeni Çin yönetimi ile bu konuları da olgunlaştıracağız, geliştireceğiz. Ve Urumçi’deki yapı tabii ki kabul edilebilir bir yapı değildir. Çin, insan hak ve özgürlükleri noktasında Urumçi’de yaşayanlara karşı şu anda daha farklı daha olumlu adımlar atıyor, yani oralara yatırımlar vesaire bunlar artık yapılıyor ama kendileriyle bu konuları da görüşmek suretiyle temenni ederim ki, yeni bir süreç temenni ederim ki Urumçi için de başlar" ifadelerini kullandı.
(İHA)