BIST 9.069
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,12
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Putin'e sert sözler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'in Türkiye'ye yönelik petrol satışıyla ilgili iddialarına cevap verdi. Türkiye'nin terör örgütünden petrol alacak kadar haysiyetsiz olmadığını söyleyen Erdoğan, Putin'e bir de soru sordu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putin'in Türkiye'ye yönelik suçlamalarına sert çıktı. Türkiye'nin terör örgütleriyle ticaret yapacak kadar haysiyetsiz olmadığını ifade eden Erdoğan, Putin'in bu iddiasını kanıtlaması gerektiğini söyledi.

Erdoğan, Türkiye sınırını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili konuştu. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı için gittiği

Biz terör örgütleriyle alışveriş yapacak kadar haysiyetsiz değiliz.

 Paris'te Türk gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, ölen Rus pilotla ilgili Türkiye'nin üzerine düşeni yaptığını, Suriye'den alınan cenazenin Rusya'ya teslim edildiğini söyledi. 

"SUÇLAMA AHLAKİ DEĞİL"

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Türkiye'ye yönelik suçlamalarına da sert çıkan Erdoğan, iki ülke arasında duygusallıkla yapılan açıklamaların doğru olmadığını söyledi. "DEAŞ'ın petrolünü Türkiye alıyor " suçlamalarının ahlaki olmadığını söyleyen Erdoğan şöyle konuştu;

"Böyle bir konuyu konuşmak lafla olmaz. Bunlar iddia ve belge ile ortaya sürülür. Böyle bir belge varsa, bunları ortaya koysunlar.

"RUSYA ÖNCE BUNA CEVAP VERSİN"

"Türkiye DAİŞ'ten petrol alıyor yakıştırması ahlaki değil. DAİŞ terör örgütünden petrol alan kişilerden bir tanesi Rus ve Suriye vatandaşı olduğu, Amerikan Hazine Bakanlığı tarafından söylenilen George Hasasi'dir. Bunu Amerikan Hazine Bakanlığı da açıkladı. Önce bunu açıklasınlar.

"ENSELERİZ GEREĞİNİ YAPARIZ"

İftiralarla bunlar yürümez. Burada çok çok iddialı bir şey de ortaya koyarım. Petrol kaçakçılığını yapanları enseleriz. Ben bu makamda durmam Putin'e de bunu soruyorum: Sen o makamda durur musun? Petrol kaçakçılığı yapanları enseleriz, gereğini de yaparız. Biz terör örgütleriyle alışveriş yapacak kadar haysiyetsiz değiliz.

"ETEKLERİNDEKİ TAŞLARI DÖKSÜNLER"

Eteklerde ne kadar taş varsa dökülsün, ondan sonra bizde de varsa birikmiş taşlar, biz de dökmeye başlarız. Türkiye, bir kabile devleti değildir. Şu anda 80 milyon nüfusu olan G20'nin üyesi bir ülkeyiz. Aynı masayı beraber paylaştığımız bir ülke, bize karşı bu tür bir şeyi yapması hazmedilir bir şey de değildir."