BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan olay savcı için olay sözler

Başbakan Erdoğan, Sakarya'da olay savcı Muammer Akkaş'ı bombaladı. Erdoğan savcı için imalarda bulundu ve açıklayacağız dedi.

Abone ol

Adliye önünde basın bildirisi dağıtan savcı için "adaletin yüz karası" diyen Başbakan Erdoğan, korsan açıklama yapmakla suçladığı HSKY'yı milletin yargılayacağını söyledi. 

Bu süreçten güçlenerek çıkacaklarının altını çizen Erdoğan, saldırının Türkiye'nin istiklaline olduğunu açıkladı.

İkinci soruşturma dosyası Başsavcı Turhan Çolakkadı tarafından elinden alınan savcı Muammmer Akkaş, dün Çağlayan Adliyesi önünde basın bildirisi dağıtmıştı.

Başbakan Erdoğan Sakarya Üniversitesi Teknokent binası ile yapımı tamamlanan diğer tesislerin açılışı ve fahri doktora tevdi töreninde konuştu. Erdoğan'ın gündeminde 17 Aralık operasyonu vardı. İşte öne çıkan satır başları:


SAVCIYA ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER


Başbakan Erdoğan Sakarya'da yaptığı ikinci konuşmada da Savcı Muammer Akkaş'ı hedef aldı ve bu kez daha ağır sözlerle yüklendi. İşte o konuşmada söyledikleri;

Savcı mısın bildiri dağıtan birisi misin? Bu ne biçim iştir ya. Yargının tarihinde böyle bir şey var mı? Bu ne menem iştir. Dosyasının içindekileri basına açıklayan adil biri olabilir mi?

Gazeteleri, medyayı yanına almak suretiyle gizlilik esası olan bütün dosya münderacatını medyada görüyoruz. Sen bu servisi nasıl yaparsın, bu ne demek bu? Sen tertemiz insanları, bununla nasıl lekelersin? Bu insanların bu ülkenin ekonomisinde, bu ülkenin iş hayatında, bilim hayatında, vakıf hayatında farklı yerleri varken bunları senin lekelemeye hakkın var mı?

Önce sen nereye çalışıyorsun, bunu açıkla, bunu. Sen açıklamazsan biz açıklayacağız bunları da.

Türkiye 11 yılda önemli ilerlemeler kaydetti. Türkiye'yi ilklerle tanıştırdık, rekorlarla buluşturduk. İki sır kavram ve kelime. İstikrar ve kavram. İstikrar ve güvenin güçlü olduğu dönemlerde Türkiye'nin atılımlar yaptığını net olarak görüyoruz.

TÜRKİYE KAZANIRSA BİRİLERİ KAYBEDER

Mevcut uluslararası sistemde bir kazanan varsa biliniz ki kaybeden vardır. yani Türkiye'nin kaybettiği dönemde birileri muhakkak kazanmıştır. Faiz bu noktada en somut örneklerden biridir.

Bir ülkenin borçlanmada kullandığı faiz yüksekse o ülke kaybediyor borç verenler de kazanıyor demektir. Türkiye bütçesinin yüzde 45'ni faize ayırıyordu, şu anda yüzde 13'ünü ayırıyor. Faiz aynı kalsaydı Türkiye sadece 642 milyar lira kaybedecekti.

642 MİLYAR KAZANIRKEN BİRİLERİ KAYBETTİ

Türkiye'nin iki yıllık bütçesine denk olduğunu hatırlatmak isterim. Marmaray'ı 5.5 milyara tamamladı. Kazandığımız parayla yollar inşa ettik. Okullar barajlar, inşa ettik. 642 milyar kazanırken birileri de kaybetmiş oldu.

İstikrar ve güvenin sağlam olduğu ülkede faizler düşer, üretim artar. Aslında başarının tek sırrı insandır. Niye insandır. Emek istihdam üretim hepsi insanın türevidir. Yatırım yapmamız gereken insandır. Sakarya üniversitesinin şu başarıları geleceğe yönelik kararlı, inançlı nesli ülkemizin yarınlarını aydınlatacaktır.

ÇARPICI LİBYA ÖRNEĞİ

Terör varsa silah satabiliyorlar. Libyalı dostum yanındaydı. Gece boyu dertleştik. Şu anda 22 milyon silah var dedi. Halkta olan silahı konuşuyorum. Libya'nın nüfusu 6 milyon. Libya her an ciddi tehdit altında. Terör varsa turist başka yere gider, faiz yüksek kalır.

TÜRKİYE YOL AYRIMINDA

Türkiye bugün yol ayrımına gelmiştir. Önümüzde çok net olarak iki seçenek var. Ya eski Türkiye devam edecek Türkiye kaybedecek birileri kazanacak ya da yeni Türkiye kurulacak, Türkiye kazanacak, işte o birileri kaybedecek. Eski Türkiye baskılarla, yolsuzluklarla devam etmek anlamına geliyor.

ESKİ TÜRKİYE'Yİ HERKES GÖRDÜ

Herkes eski Türkiye’yi gördü, yaşadı. Eski Türkiye yeniden baskılarla, yasaklarla yolsuzlukla devam etmek anlamına geliyor. İdeali olmayan hedefleri olmayan boynu bükük, itibarsız halde dünya sahnesinde yer alması anlamına geliyor. Yeni Türkiye yasaklarından tamamen kurtulmuş, yolsuzlukla mücadelesini sürdüren, herkesin kardeşçe yaşadığı bir ülke anlamına geliyor.

HESABINI SORARIZ

Yolsuzluk adı altında başlatılan operasyonlar yeni Türkiye'yi inşa etme yolunda çıkarılan engellerdir.  Birçok şey yavaş yavaş gündeme gelecek. Burada yolsuzluğa bulaşmış olanlar varsa ortaya çıkıyor. Birileri devletin malını yetimin hakkını alıyor söğüşlüyorsa onun de hesabını da biz sorarız. Ancak iftira at tutmasa iz bırakır mantığıyla gösterenleri de ifşa etmek kusura bakmayın bizim görevimizdir.

HSYK DA SUÇ İŞLEDİ

Bazı medya organlarına gizlilik esas olan dosyaları servis edenler... Hukukun neresinde böyle bir şey. Başsavcı savcının bunu nasıl servis ettiğini açıkladı.

Şimdi ben buradan suç duyurusunda bulunuyorum. HSYK, onlar da burada suç işlediler. Onlar da ne yaptılar adli kollukla ilgili bir taraftan Danıştayda bir dava sürerken, onlar o davanın sürdüğü esnada kalkıyorlar, bir açıklama yapıyorlar ve bu açıklamayla Anayasa'nın 138'inci maddesine aykırı hareket ediyorlar. Şimdi soruyorum bu HSYK'yı kim yargılayacak? Kim yargılayacak biliyor musunuz? Millet yargılayacak.

Yeni Türkiye'de egemenlik kayıtsız şartsız yargının olamaz. Eskisinde de yenisinde de egemenlik kayıtsız şartsız milletindir

YA MİLLET YA ZİLLET

Son günlerde iki şey söyledim. Ya millet ya zillet. Milletin mahşeri vicdanı çok önemli. Olmayan şeyi varmış gibi göstermek masum insanları zan altına sokmaya kimsenin hakkı var mı? 

VAKIF HİZMETLERİNİ SUÇ OLARAK İLAN EDİYORLAR

Diyelim ki bir vakıf hizmeti yapacaklar bu vakıf hizmeti nedeniyle yaptıkları hizmetlerde şahsı ile alakalı yok, yüksek tahsil öğrenci yurdu, vesaire bununla ilgili tahsislere yönelik, bunlar yasal yapılmış olan iş derken, bunları dahi suç olarak ilan edecek kadar maalesef seviyesiz, karakter yoksunu insanlar var.

BİZİM İÇİN ADALETİN YÜZ KARASI

Olmamış şeyler varmış gibi gösterilirse... Örneğin Enerji Bakanlığımızda falanca şeyler termik santraller için verildi diyorsun. Daha ihalesi yapılmadı. Neye göre bunu yazıyorsun. Bir savcı, adliyenin önünde basın mensuplarına bildiri dağıtır mı? Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir savcı bizim için adaletin yüz karasıdır, yüz karası. Sen nasıl böyle bir şeyi yapabiliyorsun? Sen nasıl kalkarsın da orada çıkıp adliyenin önünde bildiri dağıtırsın? Onu başkaları yapıyor. Demek sende de bu tür esintiler var. Bunu tabii ki milletim kararını en güzel şekilde verecektir. İnanıyorum ki bu konuyla ilgili de burada suç duyurusunu yapıyorum, HSYK sen bu zat ile ilgili ne yapıyorsun veya ne yapacaksın?

EMİN OLUN SON DİRENİŞ

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, egemenlik kayıtsız şartsız yargının değildir.  Ya eskiye Türkiye'ye geri dönüş yapılacak ya da eski Türkiye'ye doğru hız kazanılacak. Yeni Türkiye idealı çok ciddi saldırı altında. Eski Türkiye alışkanlıkları yeni Türkiye karşısında direniyor. Yeni Türkiye'ye karşı hem içeriden hem dışarıdan direniş var. Emin olun bu son direniştir.

SON KEZ SALDIRIYORLAR

Son kez saldırıyorlar. Son kez ellerindeki tüm imkanları, tüm kozları, tüm güçlerini sahaya sürüyorlar. Son bir taarruz yapıyorlar. Son bir huruç hareketine yelteniyorlar. Allah'ın izni ve milletimizin desteği ile biz bu direnişi de yerle yeksan edecek, bu taarruzları göğüsleyecek, inşallah eski Türkiye'nin kapısını tamamen kapatacağız

Sadece benim şahsıma yönelik değil sadece topyekün siyaset kurumunu Türkiye'nin istiklalini hedef almaktadır.

MİLLET KAL DERSE BİRİLERİNİN GİT DEMESİNE KULAK ASMAYIZ

Allah korusun bu saldırı başarıya ulaşacak olursa yarın başka partiye saldırı olacaktır. Saldırı başarısız olursa bundan sonra hiçbir zaman milletin iradesi hiç bir zaman yara almayacaktır. Eğer milletimiz bize 'git' derse gideriz. Hiç burada tereddüt yok. Çünkü bizim saygı duyduğumuz makam orasıdır. Ama millet 'kal' derken, birilerinin 'git' demesine de hiç ama hiç kulak asmayız. Biz milleitn emanetine sımsıkı sahip çıkacağız. Bu süreçten güçlenmiş olarak çıkacağız.

Emin olun bir çok engelin ortadan kalktığı 2023'e gireceğiz faiz lobisi terör lobisi kaybedecek, kardeşlik kazanacak. İsikrar ve güven pekişecek. 2002'de iki tane tekno park vardı şimdi 52 tekno park var.

YÜKSEK HIZLI TRENLE YAŞAYAN TÜRK EVLAI GÖRMEK İSTEMİYORLAR

Bakın dikkat edin son saldırıda demir yolu var. Yüksek hızlı treni yaptık ya onun için. Bunlar bizi hala eski kara trenle gidin gelin yük vagonlarının içende gidin gelin diye görmek istiyorlar.  Bunlar yüksek hızlı trenle yaşayan bir Türk evladı görmek istemiyorlar. Onun için çılgına döndüler ve orayı hemen öne sürdüler.