BIST 9.059
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  GÜNCEL

Müdür buz tutan gölde yürürse

Buz tutan Borabay Gölü'nün üzerinde açıklama yapmak isteyen müdür, buzun çatlamasıyla neye uğradığını şaşırdı.

Abone ol
Buz tutan Borabay Gölü'nün üzerinde açıklama yapmak isteyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Amasya Şube Müdürü Kartal, buz kütlesinin çatlamasıyla zor anlar yaşadı.

Beline bağladığı iple göl yüzeyinde yürüyen ve basın mensuplarına "donmuş göl yüzeyinde yürümenin tehlikelerini" anlatan Kartal, buzun çatlama sesi ile yaşanan paniğin ardından açıklamalarını kıyıda sürdürdü

Amasya'nın Taşova ilçesinde, buz tutan Borabay Gölü'nün üzerinde açıklama yapmak isteyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı Amasya Şube Müdürü Kemal Kartal, buz kütlesinin çatlamasıyla zor anlar yaşadı.

Kartal, donan Borabay Gölü'nün güzelliklerine dikkati çekmek, göl çevresindeki kuşlara yem bırakmak için basın mensupları ile Borabay Gölü'ne gitti.buz.jpg

Kıyıya bağlanan bir ipin diğer ucunu tutan Kartal, göl üzerinde röportaj vermek için basın mensupları ile buz üzerinde yürüdü. Bu sırada buz kütlesinden çatlama sesi gelmesi üzerine ipin yardımıyla kıyıya kadar yürüyen Kartal, açıklamasını yine buz üzerinde sürdürdü.

TEHLİKEYİ GÖSTERMEK İSTERKEN BAŞINA GELDİ

Kartal, "Borabay Gölü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün tasarrufunda bulunuyor. Rakım olarak 1050 metre yükseklikte bulunmaktayız. Gölümüz kış şartları nedeniyle donmuş durumda, 10-12 santimetre buz tabakası var. Bu tip havalarda buraya gelen vatandaşlarımızın göl üzerinde kesinlikle gezinti yapmaları yasak ve tehlikelidir. Daha önce de gölün buzlu olduğu dönemlerde ölümlü vakalara rastlanmıştır. Onun için halkımızın dikkatli olmasını istiyoruz" diye konuştu

Konuşması sırasında buz tabakası üzerinde çatlaklar oluşması ile korkulu anlar yaşayan Kartal, dikkatli adımlarla kıyıya çıkmak istedi. Kartal, ipin yardımı ile kıyıya çıkmaya çalıştığı sırada düştü.

Kıyıda açıklamalarına devam eden Kartal, gölün buz tutmasına rağmen çözülmeler ile çatlakların oluşarak buz kütlelerinin kırılabileceğini, yüzme bilen insanların bile suya düşmesi halinde şok etkisi ile boğulabilecekleri uyarısında bulundu.

Kartal, daha sonra beraberindekilerle göl etrafında kuşlar için doğaya yem bıraktı.