BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan o savcıya ağır suçlama

Başbakan Erdoğan, rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yapan savcının iş takibi yaptığını iddia etti.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık'ta başlayan operasyonda bir kez daha savcıyı işaret etti. Fatih Belediyesi'nde iş takibi yaptığını ve isteklerinin yerine getirilmediği için bu tür bir iftira atıldığını iddia eden Erdoğan, Binali Yıldırım için İzmirliler'den oy istedi.

Başbakan Erdoğan Manisa dönüşü Adnan Menderes Havalimanı'nda halka seslendi. Büyük İzmir mitingi öncesi İzmirliler ile kısa sürede olsa buluştuklarını anlatan Erdoğan, İstanbul merkezli rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu eleştirdi. Erdoğan, soruşturmayı yürüten savcının iş takibi yaptığını iddia ederken Fatih Belediyesi'nden talepte bulunduğunu söyledi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Müfteri sıfatıyla iftira atıyorlar. Bunların karakterinde bu var. Benim Fatih Belediye Başkanım'a iftira atıyorlar. İftiranın altında çok önemli bir şey var. O savcı var ya, iş takip ediyor iş. O savcının isteğini belediye başkanım yerine getirmediği için bunu başlatıyor. Gençliği Hizmet Vakfı diye bir vakıf var. Yönetiminde benim çocuklarım da var. Diyor ki oraya niye veriyorsun diyor? Peki Çağdaş Yaşamı Destekleme derneği diye bir dernek var onlara peki belediyeler neden veriyor? Koç'un içerisinde bulunduğu dernek var? Onlara da veriliyor o zaman aklınız neredeydi? Bunların hepsi 30 Mart'ta cevabını verilecek hiç şüpheniz olmasın. 

BİNALİ YILDIRIM'A OY İSTEDİ

İzmir'de büyükşehir belediye başkan adayımız var, Sayın Binali Yıldırım. O da bir basın toplantısı veya bir kaç televizyonda canlı yayınla onlara haddini bildirecek. Bugün Bülent Bey ile onu konuşuyoruz. Gidip o yolu gördüğünü söylüyor. Düşünebiliyor musunuz? İstanbul- İzmir arası 3 saate düşüyor. Kardeşlerim yolsuzlukların içerisinde olan bir hükümet bunları yapabilir mi? Eski rakamla 5.5 katrilyonla bir Marmaray yaptık biz. Yani dedimiz Fatih karalardan gemileri yürüttü biz de denizin altında treni yürütüyoruz. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunu yapabilir mi?

YOLSUZLUKLARA KARIŞAN İKTİDAR YAPABİLİR Mİ?

Kardeşlerim, biz gelene kadar Türkiye'nin geliri 230 milyon dolar. Biz 10 yılda bunun üzerine biz 570 milyar dolar ivale ettik. Şu anda 800 milyar dolara ulaştı, 10 senede. Yolsuzlukların içerisinde bir iktidar bunu yapabilir mi? Şu MHP, CHP'nin yavrusu DSP bize 23 milyar dolar IMF borcu bıraktı. Biz ise ödedik ve bunu sıfırladık. Şu anda IMF'e borcumuz yok biz onlara 5,5 milyar dolar borç vereceğiz. Bitmedi Milliyetçiyiz diyorlar değil mi? Merkez Bankası'nda şu anda 130 milyar dolar var. Yolsuzlukların olduğu bir iktidar bunu yapabilir mi? Cumhuriyet tarihi ve öncesi 6100 kilometre yol yapıldı ve biz bunların üzerine 17 bin kilometre bölünmüş yol ilave ettik. Bir örnek daha. Göreve geldik 26 tane havalimanı vardı. Şu nerede bulunuyoruz Adnan Menderes Havalimanı'nı vardı. Bizden önce burası kasaba havalimanıydı ve biz bunu modern hale kavuşturduk. Tükiye'deki havalimanı sayısını ise biz 52'ye çıkardık. Iğdırda, Ağrı'da var ve Kars'ta var. Batı da ne varsa Doğu'da da o var. Ayrım yok biz dedik ki etnik milliyetçilik yapmayacağız.

TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN

Bakınız biz ne dedik? Biz de ayrım yok. Biz etnik milliyetçiliği hayır diyoruz. Biz yaradanı Yaradadan'dan dolayı seviyoruz. Birisi çıkıyor Kürt milliyetçiliği yapıyor birisi de çıkıyor biz kumsalların partisiyiz diyor. Biz 76 milyonun partisiyiz. Onun için ne dedik biz. Tek millet dedik, tek bayrak dedik. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanı, yıldızımız bağımsızlığımızın temsili ve yıldızımız şehitlerimizi anlatıyor. Biz ne diyoruz tek vatan diyoruz. 

BAŞÖRTÜSÜ VURGUSU

Dördüncüsü ne tek devlet. Kardeşlerim, eğitimde herşeyi biliyorsunuz. Sıraların üzerinde ücretsiz kitaplarımızı buluyor muyuz? Evet buluyorsunuz. Beslenme yardımıyla öğrencilerimize 480 lira yardım veriyoruz bu 500 liraya çıkıyor. Bir tarafta yurtların sayısını artırıyoruz. Artık üniversite öğrencilerimiz ranzalarda kalmıyor. Başörtülü yavrularımızı yıllarca okullardan uzaklaştırdılar. Yapmayın dedik ama dinletemedik. Sabır sabır ve artık başörtülü yavrularımız üniversitelere gidiyor mu? Elhamdülillah... Bazı yerlerde bazı öğretmenler ve okul müdürleri zulmediyor onlarda hesabını veriyor bilesiniz."


19781.jpg