BIST 9.493
DOLAR 32,49
EURO 34,73
ALTIN 2.491,21
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan o isme sert tepki hani hastaydı yahu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'ne katılmasına 'Hani hastaydı bu adam yahu." diyerek sert sert tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne Mardin eski Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün de katılmasına tepki gösterdi. Erdoğan, cezaevinden çıkmasını istedikleri Mardin Belediye Başkanı baktık ki bayağı yürüyebiliyor. Hani hastaydı bu yahu." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşe farklı kesimlerden birçok isim katılmıştı. Özellikle HDP'lilerin yürüyüşe katılması eleştirilere yol açmıştı. Figen Yüksekdağ'ın kaldığı cezaevinin bulunduğu Kocaeli'nin Kandıra ilçesinden katılan Eski Mardin Büyükşehir Belediye başkanı Ahmet Türk'ün, hastalığı sebebiyle cezaevinden tahliye edilmesine rağmen yürüyüşe katılması dikkat çekmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Milli İrade Zaferinin Analizi kitabının tanıtımı programında Türk'ün yürüyüşe katılmasıyla ilgili sert sözler sarfetti. Erdoğan, "Hasta dediler, durumu çok kötü dediler, cezaevinden çıkmasını istedikleri Mardin Belediye Başkanı baktık ki bayağı yürüyebiliyor. Hani hastaydı bu yahu! Arkasında PKK terör örgütünün olduğu bu kişilerle nasıl omuz omuza yürüyebiliyorsunuz? Bunlar değil mi bizim bu kardeşlerimizin katilleri olanlar?" dedi.