BIST 10.236
DOLAR 32,21
EURO 34,70
ALTIN 2.444,49
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Mursi için flaş açıklama

Başbakan Erdoğan Mursi'nin Türkiye'ye gönderileceği ile ilgili iddialara açıklık getirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan Tayland Başbakanı ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan Mısır ile ilgili medyada çıkan iddialara cevap verdi.

Mısır'da ordunun darbe yapmasının ardından Mursi'ye Türkiye'ye gitmesi teklifi yapıldığı ancak Mursi'nin bunu reddettiği iddia ediliyordu.

Erdoğan bu iddiaların hatırlatılması üzerine kendilerine böyle bir teklifin gelmediğini açıkladı.

Erdoğan şunları söyledi:

Demokrasi mücadelesi halkın iradesine saygıdır. Halkın iradesine saygı anayasal meşruiyet çerçevesindedir. 4 yılda bir seçim yapılır, biliyorsunuz iki yıl öncesine kadar Mısır'da dikta rejimi vardı, 30 yıl bununla yaşadı. Fakat burada bir yıl önce yapılan bir seçimle yüzde 52 oyla seçilen bir cumhurbaşkanı var ve bir yılın sonunda bakıyorsunuz bazı gruplar beğenmedik diyorlar ve ordu devreye giriyor, ordunun başındaki kişi de cumhurbaşkanının milli savunma bakanı kendisini o göreve atayan cumhurbaşkanı.

Şu anda cumhurbaşkanlığı görevine gelen zat da sayın Mursi'nin göreve getirdiği birisi. Bu darbenin darbeler zinciri içinde yeri vardır. Demokrasi içinde yeri olmayacaktır. Mursi ile ilgili olarak hataları vardır gibi yaklaşımlar bana göre dürüst yaklaşımlar olabilir. her siyasetçinin yanlışları olabilir benim de yanlışlarım olabilir. Bunun cezasını vermek, siyasetten men etmek egemen güçlerin görevi değildir, halkın görevidir.

Ne yazık ki ülkemizde bunu alkışlayanlar var. Biz bu sürece olumlu bakamıyoruz. Peki Türkiye'ye sığınma teklifi oldu mu? Hayır böyle bir teklif yok.

Yargılanacağı gibi söylentiler kulağımıza geliyor. Bu çok ciddi bir yanlış olur. Şu an attıkları adımlar anayasal değildir. Yapmaları gereken en önemli şey en kısa zamanda seçime gitmeleri ve Mursi olmak üzere siyasetçileri cezaevine tıkamamalılar halk kararı vermelidir. Halk isterse sandığa mahkum eder ya da yeni baştan sandıktan çıkarır.
 


mursi-turkiyeye-siginacak.jpg