BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,77
ALTIN 2.411,60
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan muhalefete türkü

Gençlere, sağ duyulu olmaları noktasında tavsiye ve uyarılarda bulunan Erdoğan, muhalefeti söylediği türkü ile eleştirdi.

Abone ol

Partisinin Trabzon İl Gençlik Kolları Kongresi’nde konuşan Erdoğan, gençlere, sağ duyulu olmaları noktasında tavsiyelerde bulunurken bir de muhalefeti eleştirirken bir de türkü söyledi, kendisine hediye edilen kemençeyi çaldı.

Gençlere sağ duyu noktasında uyarılarda bulunup, “Bunu özellikle Trabzonlu genç kardeşlerimden istirham ediyorum” diyen Başbakan Erdoğan, hanımlara yönelik olarak da üç çocuk yapmaları talebini yenilerken, muhalefet partilerini de yöreye ait türkü ile eleştirdi.

OY BENİM SEVDİCEĞUM

Muhalefetin halkla bir türlü kucaklaşamadığını, kucaklasa dert ve kederlerinden kurtulacaklarını belirten Erdoğan, yöreye ait olan şu türküyü söyledi: “Oy benum sevdiceğum. Olur mu böyle, olur mu böyle keder?/ O Sürmene Yaylası 15 doktora bedel, Ah bir gelseler Trabzon'a...”

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Konuşmasından sonra kendisine kemençe hediye edilen ve bir süre bu kemençeyi çalan Başbakan Erdoğan, türkü ile göndermeler yaptığı muhalefete eleştirisini şu sözlerle sürdürdü: “O kederli, gergin, karamsar hallerinden kurtulacaklar; hastalıklardan da kurtulacaklar ama cesaretleri yok ki gelsinler buraya. Bu milletle bir kucaklaşsalar, milletle aynı yöne bir baksalar, kronik, gerilim üzerine kurulmuş siyaset anlayışından kurtulacaklar. Ama yok... Türkiye'nin dertleriyle dertlenseler kendi dertlerinden kurtulacaklar. Milletin sorunlarını sorun etseler kendi sorunlarından kurtulacaklar.”