BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan medyaya Norveç fırçası!

Terör olayları sonrası yapılan haberleri eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazetecileri hem fırçaladı hem de Norveç medyasını örnek gösterdi

Abone ol

İNTERNETHABER- Daha önce Silvan 13 askerin şehit düştüğü Dolapdere mevkiinden görüntülerin yayınlanması nedeniyle medyayı eleştiren Erdoğan, bu kez de medyaya Norveç'i örnek gösterdi.

"Medyadan şikayetçiyiz" diyen Erdoğan, Norveç'taki saldırıda hayatını kaybeden Türk kızı Gizem'in fotoğraflarının yayımlanması için aileden önce izin alındığını söyledi.

Azerbaycan ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, terörist saldırılar sonrası medyada yayımlanan haberleri eleştirdi. Norveç'te hayatını kaybeden Gizem'in ailesini telefonla arayıp başsağlığı dilediğini açıklayan Erdoğan, "Gizem'in babasını aradım. Aile bana, 'Benim kızımın resmini yayınlamak için bizden izin istediler' dedi. Burası çok anlamlı. Biz de olayı olduğu gibi anlatmak, fotoğraflarla yayımlamak, bir ajitasyon durumu var. Medya, kurumlarımızı demoralize etmek için elinden geleni yapıyor. Bu olmaz!. Terörün en önemli silahı propoganda yapmaktır. Buna izin verilmemelidir" dedi.