BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Diarra'nın menajeri Melo'yu sordu

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim’in “Lassana Diarra ile ilgileniyoruz” demecinin ardından sarı-kırmızılı camiayı büyük bir heyecan sardı.

Abone ol

Real Madrid’in ve Fransa Milli Takımı’nın orta sahasının yerinde duramayan ön liberosu için “Acaba G.Saray’a gelir mi?” diye düşünülmeye başlarken VATAN oyuncunun menajeri John Williams’a ulaştı.

Diarra’nın Türkiye’ye gelebilme ihtimalini ve teklif alıp almadığını sorduğumuz Williams gayet samimi açıklamalarda bulundu. Diarra’nın Real Madrid’den ayrılacağını ama İspanyol devinin 20 milyon Euro olarak açıkladığı bonservis bedelinin gerçekçi olmadığını söyleyen Williams şunları söyledi:

“Lassana Diarra hiçbir kulübe gitmem ya da giderim demiyor. Ama şunu belirtmemde fayda var. Şu ana kadar G.Saray’dan hiçbir yetkili isim ya da yönetici ile görüşmedim. G.Saray’la ilgili son 3 günde birçok menajer aradı beni.. Herkes bu transferin olabileceğini ama onların araya girmesi gerektiğini söylüyor. Ben bu transferin olma ihtimalini çok güçlü görmüyorum çünkü şu ana kadar beni hiçbir yönetici ya da elinde yetki belgesi olan insan aramadı.

‘MALİYETİ ÇOK UÇUK’

G.Saray’ın Juventus’tan Felipe Melo’yu transfer ettiğini okudum. Onun maliyeti ne kadar? (Burada cevap veriyorum. Garanti 3 milyon 300 bin Euro. Artı maç başına 30 bin Euro) Yani ortalama 30 maç oynasa 4 milyon 200 bin Euro yapıyor. Ama Lass Real Madrid’de garanti olarak 4 milyon 200 bin Euro’dan fazla alıyor. Yani anlayacağınız Real Madrid eğer bonservis bedelini makul bir seviyeye çekmezse bu transfer çok uçuk maliyetlere çıkıyor. Ki bu her takım için zor bir durum.”

F.BAHÇE’DEN 6 MİLYON € İSTEMİŞTİ

Selçuk İnan’ın G.Saray’a imza atmasının ardından bu mevkiye oyuncu arayan F.Bahçe, o dönem Lass Diarra ile uzun süre ilgilenmişti. Ancak Real Madrid’li yıldızın yıllık 6 milyon Euro’da diretmesi üzerine transfer çıkmaza girmiş, sarı-lacivertlilerin başarılı hocası Aykut Kocaman da konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Diarra ile ilgilendik. Ancak 15 milyon Euro bonservis bedeli vardı. Kendisi de yıllık 6 milyon Euro istedi. Bu rakamların aşağıya inmesi de söz konusu olmadı. Lassana Diarra’yı alabilirdik ama bu maliyet ile takımdaki tüm dengeler değişecekti. Kulüp olarak bunun tecrübesini daha önce yaşadık.”