BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,33
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan BDP'ye 'küçük akıllı' çıkışı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP Milletvekili Bengi Yıldız'ın özerklik talebine ilişkin söylediği "Vergi vermeyiz! Ama devletten yardım alırız" sözlerini ağır bir dille eleştirdi.

"Kimse küçük akıllarıyla bu ülkenin bütünlüğünü bozma gayreti içine girmesin" sözleriyle BDP'ye yüklenen Erdoğan, "Herkes vergisini verecek, vermeyen bedelini öder" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

BDP'YE 'KÜÇÜK AKILLI' GÖNDERMESİ                                

Erdoğan'dan medyaya Norveç dersi
Esenboğa Havalimanı'nda terör saldırılarına ilişkin haberlerden dolayı medyayı da eleştirdi ve Norveç medyasından şu örneği verdi...
Ayrıntılar için TIKLAYIN

 Erdoğan, BDP Milletvekili Bengi Yıldız'ın hafta başında bir gazeteye verdiği röportajda söylediği ve sözde özerlik sınırı içinde 'vergi vermeyiz' çıkışının hatırlatılması üzerine sert bir açıklama yaptı:

"Bu aklın, mantığın kabul edeceği bir soru değil. Türkiye, 74 milyon vatandaşıyla bir bütündür. Kimse küçük akıllarıyla bu ülkenin bütünlüğüne karşı bir gayret girmesin. Bu ülkenin en batısı nasıl vergisi ödüyorsa, en doğusundaki de ödeyecektir. Ödemezse bedelini ödeyecektir. Hem vergi vermeyecekler, hem de yardım alacaklar. Yağmacı Hasan'ın böreği nerede?"

KİMSE DURUMDAN VAZİFE ÇIKARMASIN

PKK'nın dün Diyarbakır'daki özel bir şantiye alanına düzenlediği saldırıyı da anımsatan Erdoğan, "Bu ifadelerin sahipleri oralarda yatırım yapılmasını istemiyorlar. O bölgeye yatırım yapanların iş makinelerini yağmalayanlarla bunları söyleyenler  omuz teması içindeler. Kimse durumdan vazife çıkarmasın. "

GENELKURMAY'IN RAPORU                                              

Kriz teğet bile geçmeyecek!
Erdoğan'ın Esenboğa'daki gündeminde ekonomik kriz söylentileri de vardı. Daha önce 'kriz teğet geçti' diyen Erdoğan bu kez başka birşey söyledi... Ayrıntılar için TIKLAYIN

Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'nca dün açıklanan ve 4 ayrı alanda ihmal olduğuna ilişkin tespitlerin bulunduğu Silvan Raporu'na ilişkin topu yargıya attı. 

"İhmallere ilişkin durumlar çok açık. Bununla ilgili durumlar yargıya intikal etmiştir. Gereği yapılacaktır."

İçişileri Bakanlığı'nca hazırlanan raporun ise Genelkurmay'ın raporuyla örtüştüğünü kaydeden Erdoğan, "İçişleri Bakanlığı'ndan ayrı bir açıklamaya gerek duyulmamıştır" dedi.

KÖTÜ NİYETE KARŞI İYİ NİYET YOK

PKK'yla mücadelede 'polis' gücünün kullanılmasına ilişkin ise Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizim asıl amacımız güvenlik güçleriyle bu mücadeleyi sürdürmek değil. Birlik ve beraberlik projemiz çerçevesinde yolumuza devam etmektir. Bu kötü niyet sürdüğü sürece, bu kötü niyete karşı iyi niyetli davranmak takdir planlarının dışındadır."