BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.440,57
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan kürk giyenlere eleştiri

Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmasında kürk giyenlere Kızılderililerin tüketim çılgınlığı için söylediği o sözü hatırlattı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Orman Forumu'ndaki konuşmasında kürkleri için katledilen hayvanlara yapılan vahşete değindi. Erdoğan kürkü için hayvan kanının akıtılmasını eleştirerek kürk ticaretinden duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi.

Erdoğan'ın bu sözleri ülkemizde de nesli tükenen hayvanlardan dahi kürk yaptıran Bülent Ersoy'u getirdi.

Erdoğan'ın o sözleri...

Bir çoğunuzun Somali ya da benzeri ülkeleri gördüğünüze eminim.

Mogadişu'da binlerce insan bir kilometrekarelik toprak parçası üzerinde çadır bile denilemeyecek yerlerde yaşıyor. Bir avuç pirincin ulaşılması zor bir hayal olduğu manzara ile karşılaştık.

Ziyaretimiz sırasında gözümüzün önünde bir bebeğin yetersiz beslenmeden hayatını kaybettiğine şahit olduk. Somali'de her gece rüyasında bebeği için bir bardak süt gören annelerin aksine kuzeyde ve batıda alışveriş arabalarını dolduran insanlara şahit olduk. Dünyada öyle bir kalkınma stratejisi hakim ki bir bölgenin refahı maalesef diğer ülkenin sefaletine dayanıyor.

Birilerinin zaferi birilerinin yenilgisi ile mümkün olmuş. Böyle bir çağda bana ne başkasından deme lüksüne hiç kimse sahip değildir.

KÜRK GİYENLERE ELEŞTİRİ

Sadece gövde taşıyan, gövdesinin üzerine kafa, o kafanın içinde beyin taşıyan fizyolojik varlıklar değiliz. Biz kalp, ruh ve vicdan taşıyoruz.

Eğer üzerimize giydiğimiz elbise Bangladeş'te 5 yaşındaki bir çocuğun umutlarıyla dokunduysa, eğer çocuklarımıza verdiğimiz çikolata Afrika'nın nehirlerine zehir kattıysa, giydiğimiz palto bir hayvan türünün yok olmasına sebep olduysa böyle bir ticaretten rahatsız olmak zorundayız.

KIZILDERİLİ ATASÖZÜYLE ÖRNEK

Ecdadımızdan miras olarak aldığımız ve çocuklarımıza emanet ettiğimiz dünyayı bu denli hızla tüketmeye devam edersek bizlere bile nefes alacak atmosfer kalmayacaktır. Çok bilinen bir Kızılderili atasözü örnek vermek istiyorum: Bütün ağaçlar kesildiğinde, bütün sular kirlendiğinde, hava solunamaz hale geldiğinde işte o zaman paranın yenilebilir bir şey olmadığını anlayacaksınız.

BÜLENT ERSOY'UN KÜRK KOLEKSİYONU BİLİNİYOR

Türk Sanat Müziği'nin usta yorumcusu Bülent Ersoy'un her biri servet değerinde ve  nesli tükenen hayvanların postundan kendine özel kürkler yaptırdığı biliniyor. Ersoy kürklerini zevkle sergileyeren fiyatını da açıklamaktan geri kalmıyor. Bütün bunlara rağmen Bülent Ersoy çoğu açıklamasında hayvan dostu olduğunu söylüyor. 

bulent-ersoy-kurk.jpg