BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.401,93
HABER /  GÜNCEL

İki gizli tanıktan kan donduran ifade!

Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Tuğg. Ersöz hakkında, 2000'de Kuzey Irak'a kaçan bir köylüyü buldurup Diyarbakır'da öldürttüğü iddiasıyla soruşturma başlatıldı

Abone ol

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zehirlenerek öldürülmesinden sorumlu tutularak hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında bu kez Kuzey Irak'tan getirttiği bir köylüyü infaz ettirmek suçundan bir kez daha ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle soruşturma başlatıldı.

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Ersöz hakkındaki yeni soruşturma, tıpkı Özal soruşturmasındaki gibi 2 gizli tanığın ifadesiyle şekillendi.

K. IRAK'A KAÇTI AMA...

Diyarbakır Bölge Başsavcı Vekilliği'nce yürütülen soruşturma dosyasında yer alan iddialara göre, Levent Ersöz 2000'de Şırnak'ın Cudi Dağı eteklerindeki Balveren beldesinin eski belde belediye başkanı Sait Sidar'ın yakın akrabası olan ve kimliği açıklanmayan bir köylüyü, "PKK'ya yardım ediyor" gerekçesiyle takip ettirdi. Köylü, ailesiyle birlikte Kuzey Irak'a göç etti. Levent Ersöz'ün talimatıyla JİTEM'de muhbirlik yapan Abuzer Oruç ile Kemal adlı uzman çavuş köylünün Kuzey Irak'a yerleştiğini tespit etti. K. Irak'a giden ekip, köylüyü alıp Silopi ilçe Jandarma Komutanlığı'na ardından da sivil bir aracın bagajında Gabar Dağı eteklerindeki Kızılsu askeri birliğine götürüldü. Ersöz'ün talimatıyla, uzman çavuş Kemal, yere yatırılan köylünün yanında, kalaşnikof tüfekle bir şarjör dolusu mermiyi rasgele havaya sıktı. Sonra tüfeği elleri ve gözleri bağlı köylünün üzerine bıraktı. Ardından ikinci kalaşnikofla köylüyü 3-4 metre mesafeden bir şarjör mermi sıkarak öldürdü. Cesedin el ve ayaklarını çözüldükten sonra ise Kasrik Jandarma Karakolunu arayan Levent Ersöz, "Burada bir terör örgütü mensubunun cesedi var, gelip alın" diye talimat verdi.

2 CİNAYET İDDİASI DAHA!

Ersöz, aynı soruşturma dosyasında, 25 Ocak 2001'de kapatılan HADEP'in Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ile İlçe sekreteri Ebubekir Deniz'in de partiden istifa etmedikleri için infaz edilmeleri talimatını vermekle suçlanıyor. Dosyada Levent Ersöz, bölgede işlenen faili meçhul cinayetlerin talimatını verip azmettirmek, 'yasadışı illegal çete faaliyetiyle' bölgede yaşayan vatandaşları korku ve panik ortamına sürüklemekle, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde istikrarsızlığın hüküm sürmesine neden olmakla suçlandı.