BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.439,17
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sana kaçmak yakışır sen de yürek yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, ''15 Temmuz'a kontrollü darbe dediler. Madem kontrollü darbeydi. Niye Yeşilköy'de oturdun, tankın gitmesini niye bekledin, onlarla gidip niye anlaştın, Ne oldu? Sana kaçmak yakışır kaçmak, Bu yiğit işidir, er işidir, sende o yürek yok." dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 41. Muhtarlar Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Erdoğan,''15 Temmuz'a kontrollü darbe dediler. Madem kontrollü darbeydi. Niye Yeşilköy'de oturdun, tankın gitmesini niye bekledin, onlarla gidip niye anlaştın, Belediye başkanının kahvesini niye yudumladın, kontrollü bir darbe varsa aktiristlerinden biri sensin, o takın içindekiler sana yol verdiler. Hani darbe olsa tankın üzerine sen çıkacaktın. Ne oldu? Sana kaçmak yakışır kaçmak, sen çıkamazsın. O günde sana yakışanı yaptın. Bu yiğit işidir, er işidir, sende o yürek yok. Kürekçi olmak başka şey yürek sahibi olmak başka şey" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan CHP'ye eşcinsel kotası eleştirisi

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Sana kaçmak yakışır sen de yürek yok

 

''NEREYE KADAR YAŞAYACAKSIN?''

''FETÖ ihanet çetesine ve arkasındaki güçlere karşı başlatılan kıyam milletimizin ayaklarına vurulmak istenen prangalara karşı isyanın adıdır.'' diyen Erdoğan, ''Ben bu milletle iftihar ediyorum. Tanklar halkımın üzerine geliyordu halkım bunların hiçbirinden yılmadı kaçmadı. Üzerine üzerine gittiler ölümüne ölümüne gittiler onlar biliyorlardı ki biz yok olmaya gitmiyoruz şehadete gidiyoruz. Onlar şehadete gülerek gittiler. Ertesi gün akşam olmadan bu ihanet girişimi bastırıldı. FETÖ denilen alçağın arkasından giden kulları, onlar neredeler İşte bir kısmı şu anda cezaevinde, bir kısmı yurt dışına kaçtı öyle veya böyle. Ama Pensilvanya'daki oradan ayrılamıyor. O nereye sığındı? O da Amerika'ya sığındı. 1999 yılından beri kendisine ayrılmış olan bir yerde, 400 dönümlük arazide, orada adeta köleleriyle beraber yaşıyor. Nereye kadar yaşayacaksın Er veya geç hak yerini bulacaktır. Çünkü çok mazlumun ahını aldın. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Bu çıkacak. Seninle beraber bu zulme ortak olanlar da bunun hesabını verecekler. PKK'lıları nasıl inine kadar sürüyorsak bunların da inine kadar izini sürmeye devam edeceğiz.'' dedi.

''O GECE SEVİNCİNDEN ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA BİRBİRİNİ ARAYANLARI BİLİYORUZ''

Kurtuluş Savaşı'nda başaramadıklarını Sevr'de başaramadıklarını 15 Temmuz'da başarmış olmayacaklar mıydı? O gece (15 Temmuz), sevincinden çığlık çığlığa birbirlerini arayanları biz biliyoruz. Ama biz bunları şimdilik televizyonlarda, şurada burada paylaşmıyoruz. Ama uluslararası toplantılarda biz bunları birileriyle özel paylaşıyoruz. Kimse kimseyi aldatmasın. Biz, kimin ne olduğunu gayet iyi biliriz. Bundan dolayıdır ki Türkiye'de de bundan sonra çeşitli ülkelerin bazı insanlarının burada rahatlıkla cirit atmalarına biz de fırsat vermeyeceğiz. Ne gerekiyorsa onu da yapacağız. Biz bu ülkeyi, bu milleti 1 dolara satan, çukur eylemleriyle bölmeye çalışan şerefsizlerin emir aldıkları yerlere boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: SANA KAÇMAK YAKIŞIR

MHP'nin ülkemizin menfaati olan konularda yanımızda yer almasını takdir ediyorum. Ana muhalefet partisinin FETÖ'den PKK'ya tüm terör örgütlerinin borazanlığını yapan tavrı karşısında üzüntümü ifade etmek istiyorum. Şahsımı diktatörlükle tasvif eden bu zihniyeti halkıma özellikle ben halkıma havale ediyorum. Diktatörlüğün olduğu bir yerde öyle konuşamazsın. Ne senin genel başkanın ne de sen öyle konuşamazsın. 2019 büyük bir imtihan. Ben inanıyorum ki 2019'da Mart ve Kasım seçimlerinde halkım gereken dersi bunlara gerektiği şekilde verecektir. FETÖ yapılanması konusunda ağızlarına geleni söyleyenler bugün FETÖ'nün yol arkadaşı kesildi. FETÖ'nün dinle imanla ezanla bir ilişkisi yok, tam tersine bu yapı bir araç işte o zaman 180 derece çark ettiler. Gazetesine sahip çıktılar, söz haklarını FETÖ'nün emrine sundular. En son 15 Temmuz'a kontrollü darbe dediler. Madem kontrollü darbeydi. Niye Yeşilköy'de oturdun, tankın gitmesini niye bekledin, onlarla gidip niye anlaştın, Belediye başkanının kahvesini niye yudumladın, kontrollü bir darbe varsa aktirislerinden biri sensin, o takın içindekiler sana yol verdiler. Hani darbe olsa tankın üzerine sen çıkacaktın. Ne oldu? Sana kaçmak yakışır kaçmak, sen çıkamazsın. O günde sana yakışanı yaptın. Bu yiğit işidir, er işidir, sende o yürek yok. Kürekçi olmak başka şey yürek sahibi olmak başka şey.