BIST 10.521
DOLAR 32,24
EURO 34,90
ALTIN 2.428,68
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na jet yanıt

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Van'da yıkılan binalara ruhsatların AK Parti Milletvekili Fatih Çiftçi'nin belediye başkanlığı döneminde verildiği yönündeki iddialarına yanıt verdi. 

"Milletvekilimizin hangi binalara ruhsat verdiğine ilişkin henüz bilgi yok. Ancak denetim şirketleri ve belediyelerin ortak sorumlulukları var. Partimin milletvekili olması önemli değil."

ERDOĞAN'IN AVRUPA PROGRAMI KABARIK... TIKLAYIN

Başbakan Erdoğan, Almanya ve Fransa ziyaretleri öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

BÖYLE BİR VERGİ YOK                                                             

Bedelliye yeşil ışık
Başbakan Erdoğan, gazetecilerin bedelli askerliğe ilişkin sorularına ise şu yanıtı verdi:
"Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde yapmak suretiyle belirli bir noktaya gelince bunu açıklarız. İçeriğinde ne var? Tarih ne olur? Bunları şimdiden söylemek yanlış olur. Ancak gönlümüzden geçen bir an önce neticelenmesidir. "

Kamuoyunda deprem vergisi adıyla bilinen Özel İletişim Vergileri'nin harcanmasına ilişkin eleştirilerin hatırlatılması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Deprem vergisi adıyla bir vergi yok. 1 yıl bu isimle toplanmış sonra da ekonomik istikrara katkıda bulunması üzere iletişim vergisine dönüştü. 2004'ten itibaren Özel İletişim Vergisi olarak bütçede yerini aldı. Birileri bunu sulandırıyor. Böyle bir vergi yok."

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

Kılıçdaroğlu'nun bugünkü partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan ve Van milletvekili Fatih Çiftçi'ye yönelik eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, şunları söyledi.

"Yapı denetim kuruluşları vardır. Bizden önceki iktidarlar döneminde kurulmuştur. Projeleri onaylarlar. Denetleme yükümlülükleri vardır. Bunun yanında belediyelerin de sorumluluklare vardır. Belediyeler de aynı şekilde bu projeler üzerinden inşaat ruhsatlarını verir ve takibini yapar. Milletvekilimizin hangi binalara ruhsat verdiğine ilişkin bilgi yok. Bununla ilgili denetim şirketlerinin ve belediye başkanlarının ortak sorumluluğu vardır. Partimin milletvekili olması önemli değil. Kılıçdaroğlu kendi belediyelerine ilişkin bir söz söyledi mi? Ben diyorum ki, bunu bir ilke haline getirelim. Topyekün bu sorunu çözelim. Kendisi böyle bir öneri sundu mu? Biz ortaya bir plan koyuyoruz."

KALICI KONUTLAR 8 AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

Türkiye'deki binaların deprem dönüşümü konusunda kesin kararlı olduklarını da yineleyen Erdoğan, Van'daki deprem konutlarının da 8 ay içinde tamamlanacağını söyledi:

"Benim hedefim 8 ayda kalıcı konutları bitirmek. Buralarda borçlanma sözkonusu olursa 20 yıl vadeyle, sıfır faizle, sadece enflasyon farkıyla bu işi bitireceğiz."

VAN ZİYARETİ BAYRAM SONRASI

Erdoğan, Mesud Barzani'nin Türkiye'ye yapacağı ziyaret nedeniyle Van'a gerçekleştireceği ziyaretin bayram sonrasına kaldığını da söyledi.