BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na abdest dersi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Liderini 'abdest' dersiyle vurdu ve Sinan Aygün hatırlatması yaptı!

Abone ol

İNTERNETHABER / Seçime iki aydan az bir zaman kala meydanlara çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu kez durağı İstanbul Sultanbeyli oldu. Milyonlarca vatandaşın önünde yine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Erdoğan'ın sert eleştirilerinden MHP ve BDP de nasibini aldı.

Sultanbeyli'de toplu açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, eski Başbakan Bülent Ecevit'in fotoğrafını kullandıkları seçim afişini sert dille eleştiren Kılıçdaroğlu'na aynı sertlikle yanıt verdi.

ABDEST DERSİ

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun, 'Sayın Ecevit'in adını ağzınıza alırken abdest almanız gerekiyor' çıkışına, 'Sayın Kılıçdaroğlu secaat arzaderken sirkatin söylüyorsun. Abdest birilerinin ismini ağza alırken alınmaz. Abdesti ya namaz kılarken ya da kuran okurken alırsın' diyerek yanıt verdi.

SİNAN AYGÜN HATIRLATMASI

Başbakan Erdoğan'ın 'Ecevit tepkisi' bu sözlerle de sınırlı kalmadı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir de 'Sinan Aygün'ün Ecevit belgesiyle' vurdu. Miting alanını dolduran kalabalığın önünde, CHP Milletvekili adayı olan Sinan Aygün'ün Ecevit'in vesayet altına alınması için verdiği dilekçeyi okudu.

Aygün'ün Ankara Adliyesi'ne verdiği dilekçede, "Bülent Ecevit'in yurt dışında Türkiye'yi temsil edemiyor. Sağlık durumu kişisel ihtiyaçlarını bile karşılamaya elvermeyecek kadar bozuk. Makamına gelemiyor, ekonomiyi yönetemiyor. Ecevit'in sorumluluklarını yerine getirip getiremeyeceğinin tespitinin gerekli olduğu düşünülmektedir. Medeni Kanun uyarınca Ecevit'in vesayet altına alınması gerekiyor" ifadelerinin bulunduğunu söyledi.

CHP ANAYASA MAHKEMESİNE TÜNEL KAZDI

CHP'yi 'Kanal İstanbul' projesinin çekememezlikle suçlayan Başbakan, AK Parti'nin önce hayal kurup, ardından da projeyi hayata geçirdiğini belirterek, 'CHP 8,5 yılda ancak Anayasa Mahkemesi'ne tünel kazabildi' dedi.

KASET SKANDALINA DA DEĞİNDİ

Başbakan Erdoğan'ın gündeminde kaset skandalı da vardı. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ardından MHP tabanının da kaset skandalıyla çalkalanmasını eleştirdi ve 'Edeple gelenler edebiyle gidemezler. Kaset skandalıyla gelenler edebiyle gidemiyorlar. Sağındaki, solundakilere bakıyorsun, kasetler çıkıyor ortaya. Ne haldeler görüyorsunuz. Biz onları kendi çukurlarında başbaşa bırakıyoruz' dedi.

HALKA HAVALE ETTİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Ana.. aa' sözlerine de yanıtı vardı Erdoğan'ın... 'Onlarla aynı seviyeye inmeyeceğiz. Biz bu edep yoksunlarını sandıkta göreceğiz' diyen Erdoğan, CHP'yi halka havale etti.

AYNI KORO PROJEYİ KARALIYOR

'Kanal İstanbul' projesinin açıklanmasının ardından Anadolu'ya yatırım yapmamakla suçlandığını ifade eden Erdoğan, bu eleştirileri şöyle yanıtladı;

"İstanbul Türkiye nüfusunun yaklaşık 5'te birine ev sahiplihi yapıyor. Her zaman söylüyorum, İstanbul Türkiye'nin özetidir. İstanbl, İstanbul olduğu kadar, 81 vilayetimizdir. İstanbul'a yapılan her hizmet Türkiye'ye yapılmış hizmettir. Birileri bizim İstanbul'a yaptığımız yatırımlara bakarak, Anadolu'yu ihmal ettiğimizi sanıyorlar. İstanbul'dan dışarı çıkmadıkları için, oralarda nelerin yapıldığını görmüyorlar. Şundan emin olun, İstanbul'a ne yapıyorsak 80 vilayete de onu yapıyoruz.

Önceki gün İstanbul, Türkiye için muhteşem bir proje açıkladık. Kanal İstanbul projesi... Proje açıklandığından itibaren malum bir koro var... Tanıyorsunuz değil mi bu koroyu... CHP, MHP ve yandaşları... Hep bir ağızdan projeyi karalama gayreti içine girdiler. Ya niye kıskanıyorsunuz. Nazar etmeyin, çalışın sizin de olur. Kedi erişemediği ciğere ne der? Tilki uzanamadığı üzüme ne der? Koruk der, koruk... Ana muhalefet partisi Genel Başkanı çıkmış 'Burada insan yok' diyor. Doğru diyor... Onun anladığı manada insan yok bu projede... Bu projede onun yol arkadaşı olan çeteler, mafya, karanlık suç örgütleri olmayacak. Onun partisinden seçilip de İstanbul'u, Edirne'yi yolsuzluk batağına saplayanlar olmayacak. Bu projede kendilerinden başkasını insan olarak görmeyenler olmayacak. Bu proje su gibi temiz, deniz kadar berrak bir proje olacak"

BİZ HAYAL SİMSARLIĞI YAPMIYORUZ

Başbakan, çılgın projenin başkasına ait olduğu söylentilerini de şu sözlerle yanıtladı;

"Aynı kişiler çıkıyor, projenin başkasına ait olduğuna ispat için yoğun gayret içine giriyorlar. Bunlar fanteziyle planı ayırt edemeyecek kadar bu işlerden uzaklar. Biz bir hayal kurduk, bu hayali hedefe dönüştürdük ve kolları sıvadık. Biz onlar gibi hayal simsarlığı yapmıyoruz. Orataya somut proje koyuyoruz. Biz Marmara'dan Karadeniz'e kanal yapıyoruz.

2013'ün sonunda sen de o tüp geçitten geçeceksin Sayın Kılıçdaroğlu... Merak etme sana vize koymayacağız. Ama ücretsiz geçiş yok... Bunlar birinci köprüye de ikinciye de karşı çıktılar ama üzerinden gelip geçtiler. Neden geçiyorsunuz? Neden sandalla geçmiyorsunuz? Bunlar bu çağın insanları değil... Bunlar gerici, gerici... İstanbul'dan İzmir'e otoban yapıyor, körfezi dünyanın en uzun asma köprüsüyle geçiyoruz"

ONLARLA AYNI SEVİYEYE İNMEYECEĞİZ

Son günlerde basında yer alan küfür tartışmalarını ise 'Biz edebimizden şaşmayacağız' diyerek yanıtlayan Erdoğan, "Biz edep tacını giydik, biz milletinn edebiyle edeplendik. Onlar istedikleri kadar ağızlarını bozsunlar biz seviyemizi düşürmeyecek ve onlarla aynı üslubu kullanmayacağız. Ben CHP Genel Başkanı ile ilgili şu ifadeyi kullanmıştım, Manşetle gelen manşetle gider. Şimdi manşetlerle yelkenlerinin şiştiğini zannediyor. Yarın o manşetler ardından çekilince açık denizde alabora olup gideceksin. Bir hatırlatma yapmak istiyorum edeple gelenler edebiyle gidemezler... Ben daha da ileri gidiyorum, Sayın Kılıçdaroğlu, ben sizin annenize saygı duyuyorum, siz duymasanızda" dedi.

HACI BEKTAŞİ VELİ HATIRLATMASI

Kılıçdaroğlu'nun Alevi kültürüyle büyüdüğünü ve Tuncelili olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, 'Sayın Kılıçdaroğlu Alevi Kültürü ile yetişmiştir. Tuncelili'dir. Hacı Bektaşi Veli'ye saygısı varsa; Bektaşi Veli diyor ki; 'Eline, beline, diline sahip ol' diye konuştu.

AL BİRİNE VUR ÖTEKİNE

Muhalefeti aynı kefeye koyan Erdoğan, "Bunlar bir garip... Al birine vur ötekine... CHP'si, MHP'si, BDP'si... Üç beş oy uğruna gençlerin kanını siyaset malzemesi yapmaktan kaçınmıyorlar. Onları kendi haline bırakıyorum" dedi.

YGS'YE GİRENLERİN YÜREĞİNE SU SERPTİ

YGS skandalını da es geçmedi Başbakan... AK Parti'nin her iddianın takipçisi olduğunu belirterek, öğrencilerin yüreğine su serpti;

"Aranızda YGS sınavına giren gençlerimiz herhalde var. Hiç endişe etmeyeceksiniz. Yargıyla birlikte her iddiayı sonuna kadar takip edecek olan biziz. Bir tek kişinin bile kayrılmasına izin vermeyeceğiz. Olayın başından itibaren şunu ÖSYM Başkanı'na sordum, 'Burada kopya var mı?'... Kesinlikle yok dediler... Burada kopya olmadıktan sonra, diğerlerinin hiç bir kıymeti yok. Dün sonuçlar açıklandı, tüm gençlerimizi kutluyorum, gençlerimize bu fırsatçılara karşı dikkatli olmalarını da tavsiye ediyorum."