BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Ülkücüler Bahçeli'ye ateş püskürdü!

Geçmişte partiden uzaklaştırılan muhafazakâr ve dindar isimler, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye ateş püskürdü.

Abone ol

Geçmişte partiden uzaklaştırılan muhafazakâr ve dindar isimler, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye ateş püskürdü. Tekpinin nedeni ise MHP'nin şuan ki çizgisi..

MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu'nun gizli kamera görüntülerinin yer aldığı kasetlerin ortaya çıkmasının ardından, geçmişte partiden uzaklaştırılan muhafazakâr ve dindar isimler, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye ateş püskürdü.

MHP'nin çizgisini yeniden gözden geçirmesini isteyen ülkücü camia, "MHP'de manevi birikimi olan insanlar gözardı ediliyor. Partide muhafazakar isimlere yer verilmeli. Davayı ve camiayı lekeleyecek tarzda yaşayanlar temizlenmeli" dediler.

"MHP, ÇİZGİSİNİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMELİ"

Akit'e konuşan MHP eski Genel Başkan adayı Hakkı Şafak Ses, MHP'nin ekseninin Bahçeli tarafından kaydırıldığını belirterek, "Ülkücü hareketin nirengilerini oluşturan fikirler, duruşlar ve inançlar vardır. Eğer yönetim bunlarda zafiyet gösterirse, bu otomatikman partideki diğer mensup ve üyelere yansır. Bu olayda da böyle olmuştur" dedi. MHP'nin çizgisinin kırıldığını belirten Ses, "MHP, kendi fikir ve değerlerini yeniden gözden geçirmeli. Gerçek çizgisini ortaya koymalı, o zaman her şey düzelir" diye konuştu

"MANEVİ BİRİKİMİ OLANLAR GÖZ ARDI EDİLİYOR"

MHP eski milletvekili Hakkı Duran da MHP'de görevlerin ülkücü hareketin ruhuna uygun olarak dağıtılmadığını söyledi. Geçmişte bazı arkadaşları ile İmam Hatiplere sahip çıktığı için eleştirildiğini belirten Duran, şunları söyledi:

"Nefsine yenik düşen insanlar o makama getirmemeliydi. Ama lidere yakınlık itaat ölçüleri esas alındığı için bu noktaya gelindi. MHP'de dindar ve muhafazakâr isimler gizlenmiş durumda. Manevi birikimi olan insanlar göz ardı ediliyor."

"BU KADRO AHLÂKIN DIŞINA ÇIKMIŞ"

Alparslan Türkeş döneminde görev yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaaddin Aldemir ise, "Genel başkan yol arkadaşı arıyordu; bunlar mı acaba yol arkadaşları?" diye sordu. Aldemir, ülkücülüğün bir ahlak ve medeniyet hareketi olduğunu belirterek, "Bu gösteriyor ki bu kadro bu ahlakın dışına çıkmış" dedi. Türkeş döneminde Yıldırım'ın MHP'ye oy vermeyin diye kampanya başlattığını belirten Aldemir, "Türkeş'e ihanet eden herkese ihanet eder. Burada bir millete, ülkücü davaya, ülkücü harekete bir ihanet var. Böyle bir olay, akıl almaz" diye konuştu.

"MUHAFAZAKÂR İSİMLERE YER VERİLMELİ"

Adana eski Ülkü Ocakları Başkanı Mahmut Tezcan ise, Bahçeli'nin parti yönetimini manevi değerlere yakın isimlerden oluşturması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"MHP'nin misyonunda maneviyatsızlık yoktur, manevi dinamiklere sahip çıkılması esas alınır. Ülkücü kardeşlerimizin gönlünün alınması için parti içerisinde muhafazakâr isimlere yer verilmesi lazım."

MHP'Lİ YILDIRIM KÜFÜRBAZ ÇIKTI

MHP'li Recai Yıldırım'ın geçmişte pervasızca küfürler savurduğu ortaya çıktı. 2000 yılında RP'li Bekir Sobacı'ya "O... çocuğusun sen" diyen Yıldırım, 12 Eylül referandumunda "evet" diyen ülkücülere "Köpekler, dönekler" diye hakaret etmişti.