BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şam ve Dera'da gösteriler bastırılıyor

Suriye'nin başkenti Şam ile diğer kentlerde yeniden hükümet aleyhtarı gösteriler çıktığı ve orduyla polisin gösterileri bastırmak üzere konuşlandırıldığı bildiriliyor.

Abone ol

Suriye'nin başkenti Şam ile diğer kentlerde yeniden hükümet aleyhtarı gösteriler patlak verdiği bildiriliyor.

Cuma namazı ardından, çok sayıda askerin ve güvenlik görevlisinin protestocuları bastırmak üzere Şam sokaklarında konuşlandırıldığı, göstericilere karşı göz yaşartıcı bomba kullanıldığı bildirildi.

Kuzeydeki Humus kentinde ve kıyı kentlerinde de gösteriler düzenlendiği haber alınıyor.

Suriyeli eylemciler, bugünü "gazap günü" ilan etmiş ve geçtiğimiz haftalarda Dera kentinde öldürülen insanlarla dayanışma için protesto gösterileri yapılacağını duyurmuşlardı.

Protesto gösterilerinin en yoğun olduğu Dera kentinde yaşayan bir şahıs, BBC'ye yaptığı açıklamada, dün iki kişinin daha öldürüldüğünü söyledi. Bu bilgi bağımsız kaynaklarca doğrulanamadı.

Tam anlamıyla kuşatılmış halde olan Dera'da yaşayanlar günlerdir elektrikten yoksundu.

Dera'da yaşayan bir kişi Reuters haber ajansına, "Evinizden ayrıldığınızda ateş açıyorlar." dedi.

Muhalif eylemciler ve insan hakları grupları hükümet aleyhtarı göstericilere yönelik operasyonlarda 500 dolayında insanın öldüğünü belirtiyorlar.

Beşar el Esad yönetimi protestoculara yönelik tavrı yüznden, uluslararası düzeyde giderek daha yoğun eleştiri alıyor.

Brüksel'de toplanan AB yetkilileri Esad yönetimine karşı alınabilecek yaptırım kararlarını görüşecek. BM İnsan Hakları Konseyi de, Cenevre'de Suriye konusunda bir toplantı yapıyor.