BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray'ı karıştıran uyarı

İçişleri Bakanlığı İstanbul İl Dernekler Masası, Galatasaray'a mahkeme kararı kesinleşene kadar seçim yapılamaz uyarısında bulundu!

Abone ol

İçişleri Bakanlığı İstanbul İl Dernekler Masası, "Galatasaray'a mahkeme kararı kesinleşene kadar seçim yapılamaz" uyarısında bulundu!

Bilindiği gibi mali kongre ibra edilmediği için seçime gitme zorunluluğu ortaya çıkmış ancak olaylı toplantı, mahkemeye taşınınca, seçim bilmeyece dönüştü.

Galatasaray'da kaos yaşanıyor. Camia kritik Mayıs ayını beklerken yeni gelişmeler yaşanıyor. Polat'ın mahkemeye başvurmasının ardından  İçişleri Bakanlığı'nın uyarısı kördüğümü daha da büyüttü.

Galatasaray'da 7-14 Mayıs'taki Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'un yapılıp yapılmayacağı Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin 3 Mayıs'taki ara duruşmada vereceği karara endekslenmişti.

İBRA EDİLMEMENİN İPTALİNİ İSTEDİLER

Polat ve 10 yönetici, dün idari açıdan ibra edilmemenin 'yok hükmünde' tespitini istemişti. Dava diekçesinde verilen idari açıdan ibra etmeme kararı ile mahkemeden öncelikle ibra etmeme kararının batıl, yok hükmünde olmakla hükümsüzlüğünün tespiti istenmişti. Yine dilekçede sayımın usulü uygun olmadığı yazılıyordu.

POLAT HAPİS TEHLİKESİNE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Polat dün yaptığı açıklamada "Yürütmeyi durdurma ve seçimin yapılmaması yönündeki karara uymamanın ağır cezalık mahkeme süreci gerektirdiğini hukukçular söylüyor" açıklamasını yapmıştı.

"SEÇİMİN YAPILMASI ZORUNLUDUR"

Polat'ın bu açıklamalarına tepki gösteren Galatasaray Üniversitesi Eski Rektörü, Ceza Hukuku Profesörü Duygun Yarsuvat, başkan Adnan Polat'ın kendisine hukuk maskesini takarak daha uzun süreler başkanlık yapmak istediğini öne sürdü. Yarsuvat şunları söylemişti:

"Başkan'ın 'Hapis yatacağız' diye mazlumları oynamasına hiç gerek yoktur. Başkan, zaten mahkemeye müracat edenleri kendisi seçmiştir. 3 Mayıs'ta ne karar verilirse verilsin, 14 Mayıs'ta seçimin yapılması zorunludur. Çünkü bu, ibra edilmemeden dolayı yapılacak genel kurul değildir."