BIST 9.751
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.420,82
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan’dan İnce’ye otoyol ve köprü cevabı

Antalya'daki mitingde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretli köprüler konusunda yöneltilen eleştirilere cevap vererek, ''Bir dahaki bayrama onları da ücretsiz yaparız. Bizi bunlarla ürkütemezsin Bay Muharrem'' dedi

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya’da yaptığı konuşmasında Muharrem İnce'nin açıklamalarına değinerek, "Devletin köprüleriyle, kamu özel ortaklığı ile yapılmış köprünün ne demek olduğunu bunlar anlamaz. Şimdi bunun üzerinden bile rant elde etmek istiyor Bay Muharrem. Haa haklı da olabilirsin inşallah bir daha ki bayrama başka bir formülle inşallah onları da ücretsiz yaparız. Bizi bunlarla ürkütemezsin Bay Muharrem" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya mitinginde kürsüye çıktı. 24 Haziran'a sekiz gün kala Seyhan Bulvarı'nı dolduran kalabalığa hitap eden Erdoğan'ın sözlerinden satır başları şöyle:

Toplam uzunluğu 10 kilometreyi bulan 14 tünel yaptık. Bay Kemal, Bay Muharrem ne anlar tünelden. Konya'yı Antalya'ya bağlayacak Demirkapı Tüneli bitmek üzere. Açıldığında tüneli kullananlar dört dakikada karasal iklimden deniz iklimine geçecek.

Antalya'yı hızlı tren projeleriyle tüm Türkiye ile kucaklaştıracağız. Biz projelerle konuşuyoruz, yaptıklarımızla konuşuyoruz. Antalya Havalimanı'nı büyüterek yıllık 35 milyon kapasitesine ulaştırdık. Biz iktidara geldiğimizde, bu rakam 11 milyondu. Artık Antalya bir dünya devi olma yolunda.

2017'de Antalya'ya gelen turist sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 57'lik artış gösterdi. Nereye çıktı? 10,5 milyona çıktı. Bir sıkıntı yaşadık ama bu yıl turist hedefimiz 14 milyon. Bak nereden nereye geldik? Ülkemiz genelinde ise bu sene 40 milyon turist bekliyoruz. 32 milyar dolar turizm geliri bekliyoruz, şu anda hızla bu hedeflere ilerliyoruz.

ANTALYA'YA HAVALİMANI MÜJDESİ

Muhalefetin turizmde Türkiye'de 40 bin odadan bahsediyor. Biz ise 1,5 milyon yatak kapasitesinden bahsediyoruz. Bunlar nal topluyor nal. Şimdi Batı Antalya Havalimanı'nı yapmak için kolları sıvadık. İnşallah 2022 yılına kadar tamamlamayı hedefliyoruz.

Demre'de bir kruvaziyer limanı yapmayı planlıyoruz. Seneye inşallah bu limanın yapımı için çalışmaya başlıyoruz. Bay Muharrem, ben yaptıklarımla konuşuyorum. Sen ne ile konuşuyorsun, onu söyle? Dördüncü köprüyü nereye yapacaksınız? Bir hazırlık yok. Onlar istedikleri kadar yaptırmayız desinler, biz yapacağız. Kruvaziyer limanı yapmazsak varlıklı turisti paraşütle, belediye otobüsüyle mi getireceğiz.

BAY MUHARREM SEN KİMSİN?

Bu CHP zihniyeti Kanal İstanbul'da da 'yaptırmayız' diyor. Kim, Bay Muharrem. Ya Bay Muharrem, sen kimsin de yaptırmıyorsun? Biz Allah'ın izniyle, benim milletim 24 Haziran'da bu evladına 'yürü' dediği zaman, Kanal İstanbul'u nasıl yaptıracağız göreceksin. Antalya'da bira festivali yapmak dışında başka bir şey yapmayan bir belediye başkanı vardı. CHP'li başkan, bedava su vereceğini vaat etmişti. Bedava su kullanan var mı?

Yurt dışı seçmenler büyük fedakarlıkla sandık başına gidiyorlar. Bu sabah Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la telefonda görüştüm, ona bu sıkıntıları hatırlattım. Bakalım, elinden geleni yapacağını söyledi.

SURUÇ SALDIRISI

PKK ve destekledikleri partiden daha fazla çalışarak açık ara farkla çıkacağız. Suruç'ta acı bir olay yaşandı, milletvekilimizin ağabeyi bölücü örgüt yandaşları tarafından şehit edildi. Karşı taraftan olanların PKK üyesi olduğu tescilli. Hangi boyaya boyanırsa boyansın, bölücü terör örgütü gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Bunlar kandan beslenen birer vampirdir. İşte şimdi adayları var, nerede bu aday, Edirne Cezaevi'nde. Bu aday terörden beslenmedi mi? Selo'yu ziyarete kim gitti, Bay Muharrem. Bay Muharrem, siz el ele İstanbul'dan Ankara'ya da yürürsünüz."