BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan İnce'ye; Biz seni muhatap alır mıyız?

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında, "Hayvan haklarıyla ilgili yeni yaptırımları ve düzenlemeleri içeren hükümet tasarısını inşallah seçim sonrası dönemde süratle yürürlüğe sokacağız." dedi. Erdoğan ayrıca Muharrem İnce'nin kendisini sıklıkla televizyona davet etmesine ilişkin de açıklama yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin televizyon davetiyle ilgili "Utanmadan sıkılmadan televizyona davet ediyor. Üzerimizden kalkıp reyting sağlayacak kendine. Biz seni muhatap alır mıyız?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınıyla ekrana gelen İskele Sancak Özel programında gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Erdoğan tüm Türkiye'nin büyük tepkisine neden olan Sakarya'daki yavru köpeğe yapılan vahşeti de değerlendirdi. İşte seçime sadece günler kala Erdoğan'ın gündemdeki bütün gelişmelere yönelik yapmış olduğu açıklamalardan öne çıkan detaylar;

Erdoğan, Sakarya'da patileri kesilen yavru köpeğin ölümüne ilişkin, "Bu olayda da bunlara bizim mesafeli veyahut da bir müsamaha göstermek mümkün değil. Yani bizim için bu noktada bir insan ölümü neyse buna da böyle bakıyoruz. AK Parti olarak, Hayvanları Koruma Kanunu'nu biz çıkarttık. Meclis'in yoğunluğu nedeniyle gündeme getirilmeyen hayvan haklarıyla ilgili yeni yaptırımları ve düzenlemeleri içeren hükümet tasarısını da inşallah seçim sonrası dönemde süratle yürürlüğe sokacağız." açıklamasında bulundu.

HAYVANLARA EZİYET ETMEK...

Yeni düzenleme ile kanunun yasak fiillere ilişkin idari para cezalarında önemli oranda artışa gidildiğini belirten Erdoğan, "Sahipli veya sahipsiz hayvanlara acımasız ve zalimce muamelelerde bulunmak veya eziyet etmek ve hayvanları birbirine zarar verecek şekilde dövüştürmek fiilen suç haline geliyor. Sahipli hayvanlar bakımından sahibinin şikayeti üzerine, sahipsiz hayvanlar bakımından ise Orman ve Su İşleri Bakanlığının yazılı başvurusu üzerine soruşturma ve kovuşturma yapılabiliyor. Böyle bir süreci başlatmış olacağız. Dolayısıyla biz bu işleri sahipsiz bırakmayacağız." diye konuştu.

Erdoğan, "Terörle mücadeleyi hakkıyla dört dörtlük yapacaksak bu kişilere örgütlere karşı milletim gerekli dersi gerekli cevabı verecek." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bürokratik oligarşiyi, biz şimdi bu yeni sistemle yeni dönemde kesinlikle yok edeceğiz." dedi.

SURUÇ SALDIRISI

Suruç'taki saldırıyı değerlendiren Erdoğan ilişkin şu açıklamalarda bulundu: "Bu yaklaşım PKK'nın artık alışılmış yaklaşımı. Hele hele bunlar Şanlıurfa'da böyle bir şeyi hiç hazmedemiyorlar.

Bu mudur özgürlük mücadelesi? Eğer samimiyseniz, dürüstseniz öyle Hans'ı, George'u, bilmem neyi, arkana almak suretiyle gelip de özgürlük mücadelesi verme. Özgürlük mücadelesinin tek yeri var, sandık. Sandıkta özgürlük mücadelesini ver."

SENİ MUHATAP ALIR MIYIZ?

Erdoğan, Muharrem İnce'ye yönelik, "Utanmadan sıkılmadan televizyona davet ediyor. Üzerimizden kalkıp reyting sağlayacak kendine. Biz seni muhatap alır mıyız?" eleştirisinde bulundu.

ZENCİ TÜRK MUAMELESİ GÖRDÜK

Erdoğan, şöyle konuştu: "Biz, bu ülkede yıllar yılı beyaz-zenci ayrımında beyaz Türk muamelesi görmedik, zenci Türk muamelesi gördük. Neyiyle? İnancımızla fikrimizle düşüncemizle. Bizim çocuklarımız imam hatiplerin kapısından çevrildi Bay Muharrem, senin çocukların çevrildi mi?"

"APOLET SÖKECEKMİŞ, BU BİZİM KAHRAMAN ASKERİMİZE BÜYÜK BİR SAYGISIZLIKTIR"

Terörle mücadele eden Metin Temel Paşa'ya "apoletlerini sökerim" diyor. Geldiği gün hemen apolet sökecekmiş. O apoletleri sen mi taktın ki, sökeceksin. Sen ne zaman cumhurbaşkanlarının böyle bir şey yaptığını gördün. Ben dördüncü yılımdayım daha böyle bir adım atmadım. Ya bu insan, Cudi'de, Gabar'da operasyonları yürüten insan. Afrin'de bu işi yürüten o. Zeytin Dalı Operasyonu'nu yürüten komutan o. Senin bir defa nezaketen böyle bir şeyi söyleme hakkın yok. Bu, bizim kahraman askerimize büyük bir saygısızlıktır.

"OHAL, VATANDAŞLARIMIZIN ÖZGÜRLÜĞÜNE HİÇ DOKUNMADI"

Terörle mücadeleyi asla sekteye uğratmamamız gerekir. Türkiye'nin en önemli sorunu bu çünkü. Bunu başaracağız. Bunu başardığımızda ekonomi de iyiye gider, eğitim de iyiye gider. OHAL'i biz burada kullanıyoruz. Vatandaşlarımızın özgürlüklerini kısıtlayan bir konumda değil ki.

OHAL'in gelmesi sorun değil eğer OHAL'i gerektirecek bir durum söz konusu olursa OHAL yine gelir ama niçin gelir terörle mücadele için gelir.

DEV PROJELER, OTOYOLLAR, KÖPRÜLERLE İLGİLİ "GÖREVİNİZ DEĞİL Mİ" ELEŞTİRİSİNE YANIT

Ben buradan, CHP'ye, Saadet'e, İYİ Parti'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Bakın bunları iyi değerlendirin. Bakın buralardan gidiyorsunuz, geliyorsunuz. Ha , "göreviniz değil mi zaten" diyor olabilirsiniz. Peki bizden öncekilerin görevi değil miydi? Onlar niye yapmadılar?