BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Erdoğandan ince mesaj

Başbakan Erdoğan, işçi ve memur ücret zamlarına yönelik Merkez Bankasının eleştirilerine bakın nasıl cevap verdi..

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''2006 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Sonuçları ve 2003-2006 dönemi Bütçe Performansı''na ilişkin Başbakanlık Merkez binada düzenlediği basın toplantısının ardından soruları yanıtladı.

İŞÇİYE MEMURA SÖZ VERDİK

Başbakan, Merkez Bankasının ücret zamlarıyla ilgili uyarılarının hatırlatılması üzerine, işçi ve memurlarla konuşurken, her yarım dilimdeki ücret artışı enflasyonun altında kalıyorsa, aradaki farkı ödeme sözünü verdiklerini belirtti.
Bu şekilde işçi ve memurları enflasyona ezdirmeme politikası güttüklerini kaydeden Erdoğan, enflasyon hedefinde eksi 2, artı 2'lik bir sapma olabileceğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Tabii temennimiz, burada bizim bu yıl bütün azmimiz, gayretimiz geçen yıl tutturamadığımız hedefi, bu yıl tutturalım istiyoruz. Ha bu kaçla biter 6 ile mi biter 4 ile mi biter? Bunu da yıl sonunda göreceğiz. Ama bütün enstrümanlarımızı biz bu istikamette kullanacağız. Tabii Merkez Bankası aynı şekilde bütün enstrümanlarını bu istikamette kullanacak. O da çünkü enflasyonun birinci derecede sorumlusudur burada, o da bu gayretlerini ortaya koyacak. Biz yürütme olarak taviz vermeden bütün gayretimizi ortaya koyacağız ama hiçbir zaman da ne memurumuzu, ne işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Aksi takdirde Merkez Bankasında çalışanlar da bunun altında eziliverirler.''